Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Upozorenje za Gattusa: Slaven Belupo je srušio Dinamo i zaustavio Rijeku!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 08:01

Hajduk u nedjelju gostuje u Koprivnici s ciljem zadržavanja prvog mjesta

Pred Hajdukom koji vodi na ljestvici HNL-a u nedjelju je utakmica koju mora dobiti, prva od četiri lakše na papiru, stoga bi momčad Gennara Gattusa trebala obraniti vrhu prije gostovanja u Osijeku, prije velikog Derbija s Dinamom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je odlično odradio prvi krug, Gattuso je neporažen, imao je vremena za skoknuti do Italije, vidjeti suigrače s kojima je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. te su posjetili izbornika Marcella Lippija.

Sigurno je treneru Hajduka bilo drago čuti komplimente od legendarnog trenera za rezultate koje postiže izvan domovine, a kolege prate njegov rad u Splitu.

Na Poljudu se Hajduk spremao za Slaven Belupo, utakmicu koja je na rasporedu u nedjelju u 16 sati (MAXSport1), međutim trebat će strategu Bijelih mudrosti za proći neokrznut kroz Koprivnicu.

Statistika s Koprivničancima je na strani Bijelih u posljednje vrijeme, jer Hajduk je dobio zadnjih osam susreta, tako da imaju prednost u tom smislu, ali se moraju pribojavati zakona velikih brojeva.

Isto tako, Slaven Belupo je pod trenerom Marijem Kovačevićem u Koprivnici dobio Dinamo te remizirao s Rijekom, pa je to upozorenje za Bijele, jer morat će biti na visokoj razini izvedbe.

Ali, navijače Splićana raduje ozbiljnost njihovih ljubimaca čiji trener zna igrati na rezultat, no dvoboj u Koprivnici bit će zahtjevan jer se Slaven Belupo s novim trenerom probudio.

Hajduk ove sezone vuče Marko Livaja koji je postigao sedam pogodaka, ali i Ivan Rakitić u veznom redu, karika koja je nedostajala za iskorak u prvenstvu.

Još nekoliko dana pa će im se priključiti reprezentativci, jer zauzeti su bili standardni igrači Bruno Durdov, Dominik Prpić te Niko Sigur koji je u statusu pričuve.

Hajduk bi trebao biti kompletan, svi su Gattusu na raspolaganju osim Mihaela Žapera, pa zato trener ima glavobolju kako sastaviti momčad. Tako je i Rokas Pukštas, najveći Hajdukov adut za prodaju, izvan prvih 11, a igra Anthony Kalik kojemu se protiv Gorice napokon otovorilo i postigao je sjajan pogodak.

Nema naznaka da bi Talijan išta moga mijenjati, eventualno bi mogao zaigrati oporavljeni Fahd Moufi kojega je odlično zamijenio Šimun Hrgović, a i Abdoulie Sanyang Bamba bi trebao dobiti veću minutažu. On zasad ima samo jedan pogodak na kontu, koji je dao upravo Slaven Belupu na početku prvenstva.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoGennaro GattusoMario KovačevićMarko LivajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti