EXPA/ Max Slovencik/EXPA
EXPA/ Max Slovencik/EXPA

U Rijeci se spremaju na život bez Selahija, po provjerenom modelu dogovoren dolazak novog veznjaka!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.06.23. | 16:04

Germanijak doznaje kako je sve dogovoreno te se sad samo čeka službena potvrda, odnosno (plavo) bijeli dim iznad Rujevice.

Otkako se Rijeka preselila u svoj novi dom na Rujevici, svakog se ljeta u svlačionici dogode velike promjene. Tako će, očekivano, biti i sada. Jakirović je svjestan da će biti prodaja, a iako su svi u izlogu, najbolje pozicije imaju Frigan, Labrović, Selahi, Galešić i Ampem. Albanski veznjak koji je na Kvarner stigao prije dvije godine iz Belgije (ostat će zapamćen kao jedina dobra akvizicija u mandate Roberta Palikuče) je posljednje vrijeme na meti nekoliko stranih klubova. Gledaju ga Talijani, Belgijci i Turci, s tim da su najviše zagrizli Konyaspor, Gaziantep i Bjeličin Trabzonspor. Izgleda da je Selahijev potencijalni transfer istekako realan, a kako ne bi nastala ‘rupa’ njegovim odlaskom, na Rujevici su već sve dogovorili s igračem koji će u klub stići kao njegova zamjena.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, kako doznaje Germanijak, sa Slovencem Dejanom Petrovičem je pratkički sve dogovoreno te se sada samo čeka da nad Rujevicom osvane (plavo) bijeli dim! Budući da mu uskoro ističe ugovor u Rapid Beču, Petrovič (25), inače povremeni slovenski reprezentativac, na Rujevicu će doći kao slobodan igrač. O njegovim su se kvalitetama čelni ljudi Rijeke mogli raspitati kod Matjaža Keka budući da je svoja jedina dva nastupa za reprezentaciju Slovenije Petrovič upisao baš pod njegovim vodstvom, ali i kod riječkog stratega i nekadašnjeg asistenta Nenada Bjelice Slobodana Grubora koji ga je vodio u Aluminiju.

Petrovič je veći dio netom završene sezone bio van pogona budući da je krajem prošle sezone (21./22.) teško ozlijedio koljeno. Pred kraj prvenstva se vratio, ali ipak nije uspio vratiti mjesto prvotimca zbog čega je njegov odlazak iz kluba postao realna opcija. Kako doznajemo, na Rujevici ga prate više od pola godine, upoznati su s njegovim kvalitetama, pogledalo se mnoštvo njegovih utakmica te je nakon detaljne analize dogovoren njegov dolazak.

Podsjetimo, osim Petroviča bi na Rujevici ovog ljeta trebao osvanuti i talentirani Franjo Ivanović koji je također praktički sve dogovorio s Rijekom te se i u njegovom slučaju čeka službena potvrda od strane kluba. Pašalićev transfer je i dalje aktualan, s tim da povremenog U21 reprezentativca Hrvatske zovu sa nešto više strana radi čega se njemu ne žuri donijeti konačnu odluku.

No, kad bi Pašalić došao, bio bi to jasan znak da je Ampem blizu odlaska. Malo je to poznato, ali Ganac je u zimskom prijelaznom roku bio nadomak transfera u Kinu! Kako neslužbeno doznajemo, Ampem je već bio potpisao (pred)ugovor, ali do finalnog dogovora ipak nije došlo. Kako i zašto, ostaje nejasno, ali u kuloarima se dalo načuti kako su problem bili agenti. I radi njih posao nije finaliziran. Na veliko nezadovoljstvo Ampema (koji bi se financijski osigurao), ali i Rijeke (koja je ostala bez višemilijunske odštete)…

U svakom slučaju, na Rujevici će ovog ljeta biti prometno, a svi primarno čekaju finalni epilog oko prodaje Frigana, Predsjednik Damir Mišković ne popušta ni milimetra te svojeg prvog napadača ne želi pustiti za manje od pet milijuna eura. I to u što je moguće manje rata! MLS je opcija, Dinamo također, ali ne treba zanemariti ni interes iz Francuske, Belgije i Portugala. Iako, sve je jasno, tko bude prvi (i najkonkretniji) – taj će dobiti Frigana!

Za kraj, vratimo se na trenutak na Petroviča. On bi, prema našim informacijama, trebao potpisati ugovor na 2+1 godinu. Iako, moguće je da tu bude promjena u posljednji trenutak, Ono gdje ne bi trebalo biti promjena je da će Petrovič sljedeće sezone igrati u dresu Rijeke. Uvjerili su ga na Kvarneru da ga žele i da ga trebaju, a kad je on probrao tko je sve na Rujevici revitalizirao svoju karijeru pa potom napravio unosni transfer u inozemstvo, jasno je zašto mu se dolazak u Grad koji teče čini kao idealna opcija. Valja pričekati još malo, viđali smo i ranije kako transferi ’99 posto sigurni’ nekako propadnu (baš kao Ampemov zimus!), ali prema svemu sudeći, Rijeka će uskoro postati bogatija za novog kvalitetnog veznjaka!



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLRapid BečDejan Petrovič

Ostale Vijesti