REUTERS/Sarah Meyssonnier
REUTERS/Sarah Meyssonnier

U Hajduku počinje vladavina Rina

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.06.24. | 08:00

Navijački puk i brojni fanovi očekuju čuti kakvi su Gattusovi planovi

Ovog utorka počinje i službeno vladavina Gennara Rina Gattusa u Hajduku, novi trener Bijelih u 16 sati ima predstavljanje pred medijima zajedno s predsjednikom Ivanom Bilićem i sportskim direktorom Nikolom Kalinićem koji je najzaslužniji što je ovako velio ime stiglo u Poljud.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sve su priče ispričane više puta o legendarnom telijanskom nogometašu, dvostrukom prvaku Europe s Milanom te svjetskim šampionom s Italijom. Istina, u trenerskoj karijeri ima samo jedan trofej, Kup s Napolijem, no u Hajduk je doveden kako bi ispunio ciljeve i želje novog vodstva koje bi htjelo do domaćih trofeja, ali i igranja skupine Konferencijske lige.

Navijački puk, brojni Hajdukovi fanovi gladni su titule, ulazi se u 20. godinu bez domaćeg naslova prvaka nakon što se prošle sezone do iznenadne negativne serije bilo nikad bliže, jer Bijeli su posljednji put prvi na kraju bili davne 2005. kada je sezonu završio Igor Štimac, a Hrvoje Vejić podignuo pokal.

Preduga je to suša, obilježena Dinamovom dominacijom uz jednu iznimku kada je prvak bila Rijeka zaslugom Matjaža Keka koji je isto Hajdukova nedosanjana želja za trenersku klupu. Evo ga sad s Slovenijom na Euru, uzeo je bod Dancima, a kad dovrši posao koji je počeo, možda će se jednog dana i ta priča ponovno otvoriti.

Sad se vjeruje da Hajduk može podignuti Gattuso sa svojim stožerom koji čeka službeno imenovanje, pa da vidimo tko je sve tu i hoće li talijanska pamet Bijelima donijeti željeni iskorak.

Iskustva Gattuso ima, radio je u sredinama koje imaju visoka očekivanja i pritisak navijača poput Palerma, Napolija, Milana i Olympique Marseillea, no splitsko okruženje ima dodatno breme za svakoga tko sjedi na klupi Bijelih.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Jedva čekamo što će reći Rino koji je uvijek bez dlake na jeziku, kakvi su mu ciljevi i planovi, namjerava li dovesti nove igrače i komu će se zajedno s Kalinićem zahvaliti. Ili će svima dok su još u Splitu, a pripreme počinju u srijedu, dati šansu do odlaska u Sloveniju 1. srpnja...

Nema sumnje da Kalinić ima listu onih na koje računa i koje bi htio dovesti, jer prizivaju se Edin Džeko, Ivan Rakitić i Nikola Moro, no koliko je to realno, uistinu je upitno. Baš kao i potencijalni ostanak Josipa Brekala koji bi htio do nove šanse u Fiorentini nakon što mu istekne posudba u Hajduku koji bi ga volio i dale zadržati.

Puno je pitanja na koji će tercet na glavnim pozicijama u Hajduku morati odgovoriti, a možda će otkriti karte o nekim stvarima.

Jedno je sigurno, s Gattusom Hajduk dobiva trenera koji je veći 'mačak' od igrača u svlačionici te će se njegova riječ morati slušati, iskakanje iz tračnica neće biti dopušteno, baš kao što je prilikom inauguracije i najavio Kalinić. Na snazi će biti disciplinski pravilnik koji bi trebao vrijediti za svakoga, nema više popusta ni dopusta ukoliko nije opravdan ozljedom, a i tada treba paziti što raditi i gdje se pojavljivati....

Nema sumnje da će Gattusova čvrsta ruka zavladati u svlačionici Hajduka te da će on dobiti slobodu u slaganju i pripremanju momčadi koja bi trebala napraviti nešto veliko. Mnogi prije njega nisu uspjeli, pa ako ni on nije kao trener bio prvak, možda će to prije napraviti u Hrvatskoj nego u nekoj od pet najjačih liga.

Rezultat je jedino mjerilo, svjestan je toga i Gattuso koji je dobio ugovor na dvije godine te se upustio u avanturu u Hrvatskoj u kojoj su čak trojica od desetorice talijanski treneri.

Uglavnom, s Gattusom će biti uzbudljivo (prvenstvo)...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoNikola KalinićIvan BilićEdin DžekoIvan RakitićNikola MoroJosip BrekaloHrvatska nogometna ligaKonferencijska ligaIgor ŠtimacHrvoje VejićMatjaž Kek

Ostale Vijesti