REUTERS/Cathrin Mueller
REUTERS/Cathrin Mueller

Gattuso traži svog 'Gattusa' u Hajduku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 08:01

Talijanski igrač bio je sinonim za borbenost u veznom redu, bio je čovjek zadatka kao zadnji vezni, a sada mu treba jedan takav u splitskom klubu

Novi trener Hajduka Gennaro Gattuso bit će predstavljen na Poljud ovog utorka popodne, nekadadašnja zvijezda europskog nogometa i svjetski prvak s Italijom, veliko je ime, ulov sportskoga direktora Nikole Kalinića kojega je trenirao u Milanu.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dobio je Kalinić Gattusa od kojega tek očekujemo prve riječi, što će reći, koji su mu motivi dolaska u Hajduk (stigao je u ponedjeljak popodne), je li imao ponudu iz Saudijske Arabije, a prihvatio Poljud.

Jedno je sigurno, s njim će Hajduk dobiti trenera koji će čvrstim stavom 'provjetriti' svlačionicu, jer sigurno je da trenutno ima igrača koji nisu po njegovu guštu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Hajduk je protekle sezone igrao najčešće sustave 4-3-3, 4-1-4-1 i 4-2-3-1, vidjet ćemo kada počnu utakmice za koji sistem će se odlučiti Gattuso.

Pod pretpostavkom da bude izabrao sustav s jednom 'šesticom' to bi trebao biti igrač popud njega koji bi obavljao zadatke čuvanja najopasnijeg veznjaka suparnika. Dakle, Gattuso traži svog 'Gattusa'.

Igrali su na tim pozicijama Niko Sigur, Filip Krovinović, u završnici je šansu dobio mladi Jurak, neke je utakmice to mjesto pokrivao Odjidja-Ofoe.

Najbolje je Hajduk djelovao kada je zdrav bio Mihael Žaper, no njegov povratak se nakon operacije ne očekuje još na početku priprema, tek tamo pred jesen eventualno, stoga je zanimljivo koga će Gattuso staviti na to mjesto.

Neće to biti njegov nasljednik, sin Francesco koji igra na istoj poziciji kao i otac koji ga je vodio za sobom po klubovima u kojima je bio trener, možda napravi karijeru i čak dođe u Akademiju Bijelih.

Tamo već ima dosta maldih igrača čiji su očevi bili igrači, treneri, skauti ili su još uvijek u klubu, pa možda netko zabljesne poput sinova nekadašnjeg trenera mlađih uzrasta Danijela Vuškovića, Marija i Luke, koji su postali prvotimci i napravili unosne transfere.

Dok se ne oporavi Žaper, formacija bi mogla biti s dvije 'šestice' i Markom Livajom kao polušpicom, dok se centralni napadač još uvijek traži.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoNikola KalinićMihael ŽaperNiko SigurFilip KrovinovićHrvatska nogometna ligaMario VuškovićLuka VuškovićMarko Livaja

Ostale Vijesti