Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

U čemu je kvaka? Gattuso ne 'šljivi' Melnjaka!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 02.09.24. | 08:01

Za iskusnog igrača Hajduka koji je donio posljednja dva trofeja nema mjesta kod talijanskog trenera, u posljednjem susretu ga uopće nije koristio

Dario Melnjak nedavno je ubilježio stoti nastup u Hajduku, primio uokvireni dres od predsjednika Ivana Bilića za svoj jubilej, međutim nakon toga, odigrao je samo jedno poluvrijeme.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je zdrav i u potpunosti se oporavio od operacije križnih ligamenata koljena, još pred kraj prošle sezone, Melnjak igra jedino kada nema Ismaëla Dialla, prvaka Afrike.

Tako je iskusni Melnjak s 31 godinom u posljednjem susretu s Osijekom, doživio da uopće ne zaigra, ostao je na klupi, odnosno zagrijavanju.

Trener Gennaro Gattuso ima pravo jer ga u prvenstvu donekle ljubi rezultat, 'pobjeda kući, remi vani' uz kiks Dinama s poljuljanom Rijekom, i u poziciji je da pobjedom u Maksimiru nakon prvenstvene stanke, na petak trinaesti, izbije na prvu poziciju.

E zato je Talijan i doveden, istina i za ulazak u Konferencijsku ligu, no dogodila mu se utakmiae s Ružomberokom u kojoj ništa nije ulazilo, pa je izostala i prilika za play off i moguću financijsku injekciju od UEFA-e.

Ostaje mu prilika iduće sezone, a trebao bi se na klupi zadržati i tada, jer bi odlazak skupo koštao Hajduk.

No, vratimo se na Melnjaka koji je već bio reprezenativac dok je igrao u Turskoj, a onda prošle sezone baš prije ozljede u Koprivnici opet kucao na vrata Vatrenih, jer bio je dobio pretpoziv.

Međutim, Diallo zbog navodne faze obrane ima prednost kod Gattusa koji Melnjaka trenutno ne vidi. Ono što su navijači Hajduka oduvijek željeli vidjeti, jesu bekovi koji odlaze visoko, centriraju i rade pritisak.

Ali, talijanski strateg ima drugačiju politiku, on voli učvrstiti otraga, no problem je što bi Melnjak bio koristan i na lijevom krilu koje trenutno najčešće okupira Anthony Kalik, koji se na utakmici nađe u par šansi, a vjerujemo da je netko drugi na njegovu mjestu, vidjeli bismo i koji gol više.

Probao je s Melnjakom Gattusu i na lijevom krilu, ali prekratko, jer ako mu Diallo mora igrati, onda zašto ga ne korisiti tamo. Uostalom, zar Melnjak svojim golovima u finalima nije Hajduku donio posljednja dva Kupa?!

Ali, na mjesto na lijevom krilu, Melnjak će moći zaboraviti ili će se zadovolljavati samo mrvicama, pogotovo kad je stigao Stipe Biuk, koji je izvan forme, ali bi se trebao brzo uklopiti. Ranije je za krilo Gattuso imao opravdanje i u Ivanu Perišiću, koji više nije tu nakon 'teške komunikacije' s trenerom, tako da prostora za Melnjaka ima.

Diallo je istina, nešto 'teži', koristili su ga i na stoperu, preko centra ide rijetko, a to bismo od Melnjaka sigurno doživjeli.

Eto, trener ima pravo na svoj odabir, a naš je zadatak zapitati se – u čemu je kvaka, da Gattuso toliko ne šljivi Melnjaka... Ima na lijevoj strani još potencijalno i Šimuna Hrgovića koji sada prinudno obavlja posao desnog beka do povratka Nike Sigura ili Fahda Moufija na tu poziciju.



Tagovi

Dario MelnjakHajdukGennaro GattusoIsmaël DialloAnthony KalikozljedaIvan PerišićStipe BiukHrvatska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti