REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

Tužan dan za Andaluziju: Jarmolenko izbacio Sevillu i Rakitića, Hinteregger u 121. minuti šokirao Betis (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 17.03.22. | 23:49

Dvije utakmice uzvrata osmine finala Europske lige odlučene su u produžecima

Kakva drama u dvije utakmice Europske lige koje su otišle u produžetke, Andrij Jarmolenko je golom u 112. minuti donio West Hamu pobjedu 2:0 nad Sevillom, a Martin Hinteregger je golom u 121. minuti izjednačio na 1:1 za Eintracht protiv Betisa. Tako su dvije momčadi iz glavnog grada španjolske pokrajine Andaluzije završila svoj nastup u osmini finala Europske lige.

U Frankfurtu se Betis od prve minute nametnuo kao momčad koja će diktirati ritam, Eintracht je čini se svjesno prepustio posjed lopte gostima. I čekao priliku iz tranzicije i brzog protoka lopte, što je dočekao u 14. minuti kada je naš reprezentativac Kristijan Jakić pronašao Ansgara Knauffa koji dobrim udarcem pogađa gredu. Imali su Nijemci bolje još nekoliko pokušaja u prvom dijelu, najbliže pogotku bili su u 43. minuti kada je Borre poslao loptu pored vrata. Betis je dominirao posjedom, ali nisu Španjolci bili konkretni pored dobre obrane Eintrachta.

Na početku drugog poluvremena Španjolci su bili opasniji, nekoliko pokušaja blokirala je obrana domaćih, a u 56. minuti udarac Nabila Fekira obranio je Kevin Trapp. Nijemci su blizu vodstva bili u 63. minuti, odlični srpski reprezentativac Filip Kostić je izveo slobodan udarac, loptu je čini se dodirnuo N'Dicka pa se odbila od grede da bi obrana gostiju otklonila opasnost. Dvije minute kasnije Betis je imao veliku prigodu, veteran Joaquin je s desne strane nabacio za Juanmia čiji udarac glavom izvrsno brani Trapp. U posljednjih 20 minuta Eintracht je uglavnom razmišljao kako se obraniti, a to se pokazalo pogrešnim u 90. minuti. Betis je krenuo u napad po lijevoj strani, slaba je bila reakcija obrane domaćih pa je Fekir dobio priliku za ubačaj. Pronašao je Borju Iglesiasa koji je postavio nogu na prvoj vratnici i skrenuo loptu u mrežu.

Pogodak Iglesiasa pogledajte OVDJE.

Do tog trenutka Betis nije stvorio puno prilika, ali Nijemci nisu uspjeli zatvoriti utakmicu pa se ušlo u produžetke. U prvih 15 minuta dodatka nismo vidjeli ništa zanimljivog da bi Betis u 109. minuti zamalo šokirao 25 tisuća navijača domaćih. Lainez je na desnoj strani izbjegao zaleđe i otvorio si udarac lijevom nogom, lopta se od bloka odbila na drugu vratnicu gdje je potpuno sam bio Borja Iglesias i udarcem glavom poslao loptu u gredu.

Promašaj pogledajte OVDJE.

Promašaj je Španjolce skupo koštao, u 121. minuti Eintracht dolazi do izjednačenja i prolaska u četvrtfinale. Prekid je izveo Kostić, s više od 35 metara ubacio loptu pred vrata gdje je Hinteregger bio u duelu s vratarom Silvom, a lopta se odbila u mrežu. Pregledavala se ta situacija u VAR sobi, ali ništa nije bilo sporno, vratar gostiju pogriješio je u izlasku, a Martin Hinteregger je uz dosta sreće odveo njemačku momčad u četvrtfinale.

Pogodak Hintereggera pogledajte OVDJE.

Možda najjači dvoboj osmine finala bio je sudar West Hama i Seville u čijim je redovima od prve minute igrao Ivan Rakitić. Nikola Vlašić je ostao na klupi, trener David Moyes u napad je postavio Antonia, Benrahmu i Fornalsa, s njima je tražio put do vrata Andalužana. Nakon nekoliko slabih pokušaja s obje strane prvu veliku prigodu imala je Sevilla u 27. minuti. Augustinsson je s lijeve strane ubacio, a En Nesyri iz prve poslao loptu prema vratima da bi Areola sjajno reakcijom odbio loptu ispod grede. Odgovorio je dvije minute kasnije Antonio iz kaznenog prostora, ali Bono je uspio odbiti prizeman udarac u kut. West Ham je do vodstva došao u 39. minuti, nakon akcije koju je počeo Benrahma i uposlio Antonia koji je otišao s loptom u stranu pa se činilo da je prigoda propala. Ipak, napadač je poslao ubačaj na suprotnu stranu gdje je Tomas Souček nadskočio Augustinssona i glavom poslao loptu izvan dosega Bona.

Pogodak Součeka pogledajte OVDJE.

Do poluvremena je Sevilla još jednom zaprijetila preko En Nesyria koji je glavom poslao loptu pored vrata nakon ubačaja s lijeve strane.

Nastavak je snažnim udarcem otvorio strijelac Souček, ali Bono je bio dobro postavljen. Naš Rakitić je izašao iz igre u 56. minuti, a nešto prije toga En Nesyri je iz poluvoleja poslao loptu pored vratnice. U 63. minuti dosta je posla imao vratar gostiju Bono, obranio je dva uzastopna pokušaja Lanzinija. Nakon dobrih 20 minuta igre West Hama Sevilla je došla do prostora pa je u 70. minuti En Nesyri ostavio loptu za Coronu koji prebacuje vrata. Imali su Španjolci još nekoliko ubačaja koji nisu mogli proći pored engleske obrane, a kako se bližio kraj sve su izvjesniji bili produžeci. Nitko nije htio preuzeti rizik pa do kraja regularnog dijela utakmice nije bilo posla za vratare.

Nisu se čuvari mreže puno umorili ni u prvom produžetku, a onda je West Ham u 112. minuti došao do drugog gola. Pablo Fornals je prošao po lijevoj strani i stvorio prostor za udarac desnom nogom, Bono je odbio loptu do Andrija Jarmolenka koji posprema odbijanac u mrežu za veliko slavlje Engleza.

Pogodak Jarmolenka pogledajte OVDJE.

Do kraja su Španjolci pokušali na silu doći do kaznenih udaraca, ali engleska je momčad sačuvala dva gola prednosti.

REZULTATI 1/8 FINALA EUROPSKE LIGE

Leverkusen – Atalanta (2:3) 0:1

Crvena zvezda – Glasgow Rangers (0:3) 2:1

Galatasaray – Barcelona (0:0) 1:2

Monaco – Braga (0:2) 1:1

Eintracht – Betis (2:1) 1:1 (prod)

Lyon – Porto (1:0) 1:1

West Ham – Sevilla (0:1) 2:0 (prod)

S. Moskva – RB Leipzig*

*Leipzig je izbacivanjem Spartaka iz EL prošao dalje


Tagovi

Europska ligaWest HamSevillaEintracht FrankfurtBetisNikola VlašićIvan RakitićKristijan Jakić

Ostale Vijesti