REUTERS/Stuart Franklin
REUTERS/Stuart Franklin

Turski mediji: Vida će u Grčkoj zarađivati puno manje nego u Besiktasu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 26.07.22. | 21:43

Domagoj Vida, koji je došao u Beşiktaş u zimskom prijelaznom roku sezone 2017./18., uspio je zatresti mrežu 16 puta odigravši 165 utakmica u dresu turskog velikana

Kako je Germanijak ekskluzivno javio prije koji dan, hrvatski branič Domagoj Vida je odradio ugovor s Beşiktaşem i napustio momčad, a pronašao je svoje novo mjesto pod suncem. Naime, 33-godišnji hrvatski branič postigao je dogovor s AEK-om, jednom od momčadi grčke lige. Nakon četiri i pol godine turske avanture, sklopit će dvogodišnji ugovor s trofejnom grčkom momčadi te će zarađivati ​​oko 1.9 milijuna eura godišnje, prema pisanjima stranih medija. To je manje nego što je zarađivao u Turskoj (3 i pol milijuna), ali će i dalje biti najbolje plaćeni igrač u grčkoj momčadi.

Domagoj Vida, koji je došao u Beşiktaş u zimskom prijelaznom roku sezone 2017./18., uspio je zatresti mrežu 16 puta odigravši 165 utakmica u dresu turskog velikana.

Izvjesno je kako ovaj slavni grčki klub prolazi svojevrsnu katarzu i da je vlasnik Dimitris Melissanidis, inače naftni magnat, odlučio investirati u momčad. Najzvučnije ime u prijelaznom roku svakako je Domagoj Vida čiji će potpis razveseliti vojsku AEK-ovih navijača. Što se kadra tiče, Vida će biti jedini Hrvat u rosteru kluba koji vrvi od stranaca a za mjesto u momčadi borit će se s Ognjenom Vranješom, grčkim reprezentativcem Tzavellasom te Slovencem Lacijem. Detalji ugovora nisu poznati, ali s obzirom na to da Vida dolazi kao slobodan igrač te za njega nije plaćena odšteta, zasigurno Melissanidis nije štedio na plaći. Inače, prvenstvo Grčke počinje u drugoj polovici kolovoza.

(EG/AL)



Tagovi

Domagoj VidaBesiktasTurskaAEKGrčka

Ostale Vijesti