Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Domagoj Vida pronašao novi klub!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.07.22. | 15:35

Nakon što mu je istekao ugovor s Besiktasem, Vida je kao slobodan igrač pregovarao sa mnogim klubovima da bi se na koncu odlučio na odlazak u Atenu

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida pronašao je novi klub. Kako Germanijak doznaje, Vida se trenutno nalazi u Ateni gdje pegla posljednje detalje s grčkim AEK-om. Ako sve bude kako treba, a saznajemo da je praktički sve dogovoreno, branič će sutra staviti potpis na ugovor i odmah se staviti na raspolaganje treneru Matiasu Almeydi, čuvenom argentinskom internacionalcu koji je od ljeta šef struke AEK-a.

Domagoju Vidi je u lipnju istekao ugovor s turskim Besiktasem u kojem je proveo više od četiri godine otkako je u siječnju 2018. stigao iz kijevskog Dinama. Iako su ga htjeli zadržati u Turskoj, Vida je trebao novi izazov u karijeri, a s 33 godine pronašao ga je u Ateni.

To je svakako dobra vijest i za izbornika Zlatka Dalića kojem je Vida jedan od stožernih igrača i ne bi bilo dobro da je ostao bez kluba ovo ljeto. AEK je trofejni grčki klub koji je lani završio na petom mjestu te nije izborio nastup u europskim natjecanjima, dok su lani neslavno ispali u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu nakon poraza od Veleža iz Mostara.

Izvjesno je kako ovaj slavni grčki klub prolazi svojevrsnu katarzu i da je vlasnik Dimitris Melissanidis, inače naftni magnat, odlučio investirati u momčad. Najzvučnije ime u prijelaznom roku svakako je Domagoj Vida čiji će potpis razveseliti vojsku AEK-ovih navijača.

Što se kadra tiče, Vida će biti jedini Hrvat u rosteru kluba koji vrvi od stranaca a za mjesto u momčadi borit će se s Ognjenom Vranješom, grčkim reprezentativcem Tzavellasom te Slovencem Lacijem. Detalji ugovora nisu poznati, ali s obzirom na to da Vida dolazi kao slobodan igrač te za njega nije plaćena odšteta, zasigurno Melissanidis nije štedio na plaći. Inače, prvenstvo Grčke počinje u drugoj polovici kolovoza.


Tagovi

Domagoj VidaAEKGrčkaHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti