REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Tuguje Firenza, ali i Torino: Viole su porazom u finalu uskratile Europu Vlašiću i Juriću

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 08:48

Zvučalo je nevjerojatno i dosta toga se moralo poklopiti, ali nismo bili daleko od toga da gotovo pola Serie A igra Europu

Jučerašnji rasplet Konferencijske lige donio je prvi europski trofej u Pirej. Olympiacos je kasnim pogotkom Marokanca Ayouba El Kaabija pobijedio Fiorentinu s 1-0 u finalu koji je bilo jedva gledljivo i svi će ga što prije zaboraviti, osim navijača pirejskog velikana.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, što prije zaboravit će ga i hrvatski tandem u Torinu. Naime, Fiorentina je drugim uzastopnim porazom u finalu Konferencijske lige potvrdila da je jedan od većih pehista na europskoj klupskoj sceni, ali ceh za njihov poraz plaćen je i u Torinu, koji je time ostao bez mjesta u Europi sljedeće sezone.

Zbog novog načina na koji se računaju koeficijenti klubova Italija je, uz Njemačku, dobila pet predstavnika u Ligi prvaka sljedeće sezone, u Europskoj ligi predstavljat će je dvije momčadi, a jedna će u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Taj posljednji klub je po plasmanu iz Serie A upravo Fiorentina, koja je pobjedom mogla tu granicu pomaknuti na 9. mjesto. Samim time, porazom u finalu rastužili su svoje i navijače Torina, ostavivši ih bez Europe i petu sezonu zaredom.

Da sumiramo, Italiju će sljedeće sezone u Ligi prvaka predstavljati Inter, Milan, Juventus, Atalanta i Bologna, u Europsku ligu će Roma i Lazio, dok će nesretna Fiorentina ponovno biti u Konferencijskoj ligi i pokušati stići do trećeg uzastopnog finala.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Serie ATorinoFiorentinaKonferencijska ligaIvan JurićNikola Vlašić

Ostale Vijesti