Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Tuchel: „Imam samo njemačku putovnicu, ali sve ću učiniti da odvedem Englesku do najvećeg uspjeha“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.10.24. | 19:12

Englezi predstavili novog izbornika

Njemački stručnjak Thomas Tuchel predstavljen je kao novi izbornik Engleske, klupu Gordi Albiona službeno će preuzeti od 1. siječnja 2025. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Potpisao je ugovor na 18 mjeseci, a poslao je poruku onima koji nisu sretni zbog toga što je stranac došao na klupu Engleske.

„Žao mi je... Imam samo njemačku putovnicu, ali mogu reći svima, svim navijačima koji su osjetili moju strast prema Premier ligi, moju strast prema zemlji, koliko volim živjeti i raditi ovdje. Moja sjećanja su na najvišoj razini i odigrala su veliku ulogu. Nadam se da ću ih uspjeti uvjeriti i pokazati im te dokazati da sam ponosan što sam engleski izbornik. Učinit ću sve da iskažem poštovanje prema ovoj ulozi i prema ovoj zemlji. Cilj za sljedećih 18 mjeseci nije ništa drugo, nego taj najveći u svijetu nogometa. I mogu biti sigurni u to, bez obzira na to koju putovnicu imam“, rekao je Tuchel.

Tuchel je kazao da je zna da je ovo veliki posao te da je počašćen što je dobio priliku voditi Englesku.

„Prilično je jasno da sam veoma emotivan, volim to što radim i strastven sam. Zbog ove uloge se osjećam još više živim, i veoma sam uzbuđen zbog ovako velikog zadatka“, rekao je Tuchel.

Nakon Šveđanina Svena-Gorana Erikssona (2001.-2006.) i Talijana Fabija Capella (2007.-2012.) postao je treći stranac na klupi Gordi Albiona.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Engleska nogometna reprezentacijaThomas Tuchel

Ostale Vijesti