REUTERS/Juan Medina/File Photo
REUTERS/Juan Medina/File Photo

FA potvrdio: Nijemac je novi engleski izbornik

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.10.24. | 11:02

Postat će treći strani trener u povijesti Tri lava, nakon Šveda Erikssona i Talijana Capella

Nijemac Thomas Tuchel (51), bivši trener PSG-a, Chelseaja i minhenskog Bayerna, novi je engleski izbornik i tu će dužnost preuzeti 1. siječnja 2025., objavio je u srijedu Engleski nogometni savez (FA).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nasljednik Garetha Southgatea, koji je englesku reprezentaciju vodio od 2016. do 2024., i Leeja Carsleya, kojemu je privremeni mandat produžen zaključno s utakmicama u studenom, postat će treći strani trener u povijesti Tri lava nakon Šveđanina Svena-Gorana Erikssona (2001.-2006.) i Talijana Fabia Capella (2007.-2012.).

"Jako sam ponosan što sam dobio čast voditi englesku reprezentaciju", izjavio je Tuchel je za englandfootball.com. "Dugo sam osjećao osobnu povezanost s igrom u ovoj zemlji i već mi je dala neke nevjerojatne trenutke. Imati priliku predstavljati Englesku velika je privilegija, a prilika za rad s ovom posebnom i talentiranom skupinom igrača vrlo je uzbudljiva."

"Oduševljeni smo što smo angažirali Thomasa Tuchela, jednog od najboljih trenera na svijetu i Anthonyja Barryja koji je jedan od najboljih engleskih trenera da mu pomaže," rekao je izvršni direktor FA Mark Bullingham.

Inače, plaća će Tuchelu iznositi šest milijuna funti godišnje (7,2 milijuna eura).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 


Tagovi

Thomas TuchelEngleska nogometna reprezentacijaEngleski nogometni savezGareth SouthgateLee CarselySven-Goran ErikssonFabio CapelloLiga nacija

Ostale Vijesti