Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Trenerska trampa ljetnog mercata: Tuchel u Kazalište snova, Ten Hag po povratak naslova u Allianz Arenu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 11:57

Računica koja bi doista mogla imati smisla

Manchester United i Bayern München trenutno imaju dosta toga zajedničkog. Sezona je frustrirajuća za oba kluba, Erik ten Hag i United su na putu da ostvare najgori bodovni učinak u Premier ligi za Crvene vragove u njihovoj povijesti, a Tuchel je jedini trener Bayerna koji nije uspio obraniti naslov Bundeslige u 12 godina, a to su i jednom i drugom samo jedne od mana koje im se nameću.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bayern je već odlučio pustiti Tuchela na ljeto, a Bild tvrdi da se o Ten Hagu raspravljalo kao o potencijalnoj zamjeni za Nijemca. Kako stoji u članku, Ten Hag još uvijek ima potporu Unitedovih manjinskih vlasnika INEOS-a, ali to bi se moglo promijeniti ako Crveni vragovi propuste Europu i pretrpe još jedan poraz od Manchester Cityja u finalu FA Cupa. S druge strane, Tuchel je zainteresiran za mjesto na Old Traffordu većina navijača bi ga vidjela kao nadogradnju Ten Haga.

Tuchelu je rečeno da će njegov ugovor biti raskinut godinu dana ranije već u veljači, što nije bilo veliko iznenađenje, pogotovo s obzirom na činjenicu da je izazbvao gnjev uprave žaleći se na transfere i iskazujući interes za rad u La Ligi. Čak je javno priznao da je bio "nesretan neko vrijeme", što sugerira da se nikada nije osjećao potpuno sretnim u Münchenu. Ali nema sumnje da je Tuchel i dalje jedan od najboljih trenera u poslu. Ponovno je to dokazao dovevši Bayern do polufinala Lige prvaka. Prema The Timesu, Tuchel se razmatra da popuni Ten Hagovo mjesto na Old Traffordu, a najbolje od svega je što United ne bi morao izdvojiti nikakvu odštetu da ga dovede u ekipu.

Ten Hag je izgradio je jednu od najboljih momčadi Ajaxa u posljednje vrijeme, ali nije bio spreman za korak u United, gdje nema mjesta za skrivanje kad stvari krenu po zlu. Ten Hag je očito podcijenio koliko će rada biti potrebno da se oživi bogatstvo kluba i platio je cijenu. Ipak, u Bayernu bi bila sasvim druga priča. Ten Hag će biti jači zbog svog iskustva u Manchesteru i ne bi išao u strano okruženje, budući da je između 2013. i 2015. bio šef druge momčadi bundesligaškog kluba, a Bavarci su navodno već stupili u kontakt s njegovim menadžerom.

Ljetna "trampa" mogla bi biti idealan potez za sve zainteresirane strane jer dvije nogometne velesile traže najbrži mogući put natrag u sam vrh europskog nogometa, kako na domaćem terenu, tako i u kontinentalnim natjecanjima. (eg)





Tagovi

old traffordAllianz ArenaErik ten HagThomas TuchelBayernManchester United

Ostale Vijesti