REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

Trener Trabzonspora smiruje Dalića: „Oršićeva ozljeda nije toliko strašna“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 08:17

S obzirom da ga je Zlatko Dalić pozvao, očito su liječničke službe u stalnoj komunikaciji i 31-godišnji napadač mogao bi ponovno istrčati u Maksimiru, u dresu hrvatske reprezentacije

Mislav Oršić dobio je izbornikov poziv za povratak među Vatrene, ali nije bio u zapisniku utakmice 6. kola turskog nogometnog prvenstva u kojoj je njegov Trabzonspor remizirao kod Gaziantepa (0-0).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poznata je stvar da nogometaši nakon oporavka od lomova križnih ligamenata u povratničkim mjesecima imaju lakše ozljede mišića ili gležnjeva, a sudeći prema izjavi trenera Orlova s Crnog mora Şenola Güneşa tako nešto zadesilo je i bivšeg napadača Dinama, koji je u hrvatskoj reprezentaciji imao vrhunac na SP- u 2022. kad je bio strijelcem u utakmici za treće mjesto protiv Maroka (2-1).

“Prolazimo kroz teško razdoblje i nismo zadovoljni posljednjim utakmicama i rezultatima. Problem je što imamo puno ozljeda. Stefan Savić će pauzirati još četiri do šest tjedana, dok Oršićeva ozljeda nije toliko strašna. Nećemo ga imati na raspolaganju ovaj tjedan, a vidjet ćemo u kakvom će stanju biti sljedećeg tjedna”, kazao je Güneş.

Trener Trabzonspora nije precizirao o kakvoj se točno ozljedi radi, no u prethodnom kolu protiv Kayserispora Orša je napustio igru već na poluvremenu, što upućuje da je možebitno već tada osjetio neugodu zbog koje je sada dobio poštedu. Kako bilo, dobra je vijest što se njegov klupski trener nada da će hrvatski ofenzivac biti u stanju igrati već u sljedećem kolu turske Süper lige protiv Konyaspora za 29. rujna, a s obzirom da ga je Zlatko Dalić pozvao, očito su liječničke službe u stalnoj komunikaciji i 31-godišnji napadač mogao bi ponovno istrčati u Maksimiru, protiv Škotske 12. listopada u 3. kolu Lige nacija. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mislav OršićSenol GunesZlatko DalićSuper LigHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniLiga nacija

Ostale Vijesti