Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Dalić objavio popis: “Raduje me što je Oršić opet s nama”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.09.24. | 12:09

Izbornik je predstavio popis igrača s kojima će pokušati oteti bodove u domaćem srazu sa Škotskom (12. listopada) te na gostovanju u Varšavi kod Poljske tri dana kasnije

Zlatko Dalić nije previše kemijao u odnosu na popis s kojim je išao u Portugal i dočekao Poljsku u Osijeku. Za sudar sa Škotskom (12. listopada) u Maksimiru te gostovanje kod Poljske tri dana kasnije u Varšavi, izbornik je pozvao gotovo identična imena s prošle akcije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U odnosu na rujansku akciju, povratnik je Martin Erlić koji se očito zaliječio. Povratnik je i Mislav Oršić koji je počeo igrati u Turskoj. Kod vratara je Ivušić ponovno pozvan dok je Labrović završio na pretpozivu a tamo je i Dominik Prpić iz Hajduka. Nema i dalje Stanišića i Juranovića. Vlašić se priključio momčadi nakon duge pauze i on ima status pretpoziva, dok je Lovro Majer još uvijek u postupku oporavka. Ključni problem je pozicija desnog beka. To su pokrili Pjaca i Jakić u utakmicama s Poljskom i Portugalom. I bilo je to sasvim korektno, ali jasno da se tu želi pronaći igrač kojem je ta uloga uža specijalnost. No, prema popisu i dalje će taj dvojac pokrivati tu poziciju...

"Logično je da smo ostali vjerni kadru koji je odradio kvalitetno okupljanje u rujnu, a dobro je što u odnosu na to okupljanje nemamo novih ozljeda odnosno da su se neki igrači vratili na teren. Nažalost, i dalje smo bez Juranovića i Stanišića na desnoj strani, no vjerujem da s ovim igračima to možemo dobro kompenzirati kao što je to bio slučaj i u rujnu", izjavio je izbornik Dalić za službenu stranicu HNS-a.

"Zaista me raduje što je nakon teške ozljede opet s nama Mislav Oršić, koji se izborio za dobru minutažu u svom klubu, te će nam proširiti opcije na krilnim pozicijama. Rujan nas je napunio novom energijom i optimizmom te sada želimo zadržati taj dobar ritam protiv Škotske i Poljske. Svjesni smo da kroz ove dvije utakmice možemo napraviti značajan korak prema našem cilju, ali protivnike maksimalno poštujemo i znamo da ćemo do željenih bodova moći samo s jednakim pristupom, zajedništvom i fokusom kakav smo imali u Osijeku protiv Poljske", dodao je izbornik.

Vatreni će se okupiti 7. listopada u Zagrebu gdje će trenirati do utakmice sa Škotskom u Maksimiru. Svjetski brončani potom putuju u Varšavu 14. listopada, gdje će odraditi službeni trening dan uoči utakmice protiv Poljske.

Popis igrača za listopadske akcije u Ligi nacija

Vratari:

Dominik Livaković (Fenerbahce), Ivica Ivušić (Pafos), Dominik Kotarski (PAOK)

Obrambeni:

Joško Gvardiol (Man. City), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Borna Sosa (Torino), Josip Šutalo (Ajax), Marin Pongračić (Fiorentina), Martin Erlić (Bologna)

Vezni:

Luka Modrić (Real M.), Mateo Kovačić (Man. City), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (R. Sociedad), Kristijan Jakić (Augsburg), Martin Baturina (Dinamo), Petar Sučić (Dinamo), Nikola Moro (Bologna)

Napadači:

Ivan Perišić (PSV), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Trabzonspor), Marko Pjaca (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna), Igor Matanović (Eintracht).

Pretpozivi:

Nikola Vlašić (Torino), Marco Pašalić i Toni Fruk (Rijeka), Nediljko Labrović (Augsburg), Robert Ljubičić (AEK), Dominik Prpić (Hajduk)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zlatko DalićHNSHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniLiga nacija

Ostale Vijesti