Germanijak.hr
Germanijak.hr

Trener Sparte:"Ne znam jesu li nam Dinamovi problemi prednost, ali znamo sve o novom treneru i igračima. Spremni smo!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.08.23. | 19:00

Komplimenti Petkoviću, Dinamovim napadačima, veliki respekt prema Modrima. Ali i želja za trijumfom u Maksimiru

Igrači Sparte nisu trenirali u Maksimiru dan prije utakmice, samo su malo prohodali po terenu i istestirali travu Dinamova stadiona. I tvrde, ništa što se događalo zadnjih dana, od toga da dugo nisu znali protiv koga će igrati do smjene trenera i potencijalnog odlaska glavnih Dinamovih igrača, nije ih izbacilo iz takta.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Velika je stvar za nas igrati u Europi. Imamo opciju igrati Europsku ili Konferncijsk ligu, naravno, naša je želja Europska liga. Dinamo je kao i Kopenhagen, vrlo kvalitetna momčad i bit će nam jako težak protivnik. Ali smo jako dobro pripremljeni za ove dvije utakmice.", rekao je Kaan Kairinen, Finac u sastavu Sparte.

"Nije nam problem to što smo tek u subotu saznali protivnika, fokusirani smo na utakmicu. Uvijek gledamo sebe i naš stil igre. Nije nam problem niti što se Dinamo promijenio, što je novi trener, što možda dolaze novi igrači. Kažem, fokusirani smo samo na nas."

Trener Sparte je Brian Priske. Suočio se s Dinamom na pripremama u Sloveniji, bilo je 1-1. Zna, kaže, sve o Dinamu.

"Ne želim pričati tko je u prednos u ovoj fazi natjecanja, teško je pričati je li prednost za nas ovo što se događalo u Dinamu. Znamo da je došao trener iz Rijeke, koji je tamo radio odličan posao, da su došli novi igrači, da bi neki mogli otići. Odradili smo domaću zadaću. Priprema za utakmicu ista, radimo sve kao i prije, dobro, možda jest malo drugačija, jer ne znamo kako će novi trener postaviti momčad, hoće li što mijenjati. Ali, to su dvojbe i upitnici za Dinamo, ali mi gledamo sebe. Jednako bi bilo i sa starim trenerom, jer nikad ne znate što će suparnički trener napraviti."

Što je od Dinama vidio u tom pripremnom susretu?

"Vidjeli smo da je Dinamo jako dobar, pogotovo napadački, bilo nam je teško. Različiti su od nas po mnogim stvarima. Sigurno nismo bili na svojoj razini, ni mi ni oni, njima je bila zadnja pripremna, nama prva pripremna utakmica. Imamo veliki respekt za Dinamo, ali ovo će biti sasvim različita utakmica, jer nije prijateljska. Dinamo će biti jako dobro bez obzira na igrače."

Nakon Kopenhagena je protiv Teplica mijenjao momčad. Zna li sad kakav će sastav istrčati u Maksimiru?

"Svi žele igrati, svi dobro igraju, ali već znamo tko će igrati, najbolje je kada igrači znaju da će igrati. Puno sam promišljao, tako je prije svake utakmice. Nakon Kopenhagena smo se fokusirali na Teplice, poslije na Dinamo. Imamo dobre analitičare, koji su odradili svoj posao, ali oni bi, naravno, voljeli da su prije znali protiv koga igramo."

I, kakav je Dinamo?

"Ima jako dobre napadače, krila, Petković je sjajan, ali i vezni red je izvrstan. Imaju veliku kvalitetu, no, nadam se da ćemo ih uspjeti kazniti kad ćemo imati loptu. Igrali smo napadački i protiv Kopenhagena pokušat ćemo isto i sad. Pokazali smo da možemo igrati protiv jakih momčadi i gajiti svoj stil. To nam je dalo veliko samopouzdanje, iako rezultat nije bio kakav smo htjeli. Moramo vjerovati u sebe, imati samopouzdanja. Bit će teških faza u obje utakmice, ali moramo pokazati da smo otporni na te faze."

Sa Spartom još nema pobjedu u Europi?

"Nisam o tome razmišljao sve do sad, možda ću večera lošije spavati, haha. Ali, to je nogomet. Statistika mi ne ide u korist, vjerujem da ćemo tu statistiku popraviti."



Tagovi

Sparta PragGNK DinamoEuropska liga

Ostale Vijesti