Photo: Josip Mikačić/PIXSELL
Photo: Josip Mikačić/PIXSELL

Treći poraz nije opcija: Na Šubićevac oslabljeni, sportski direktor i šef škole u Baskiji

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.09.24. | 09:02

Posljednjeplasirani Slaven Belupo zaostaje samo tri boda za Istrijanima, izgled ljestvice može se brzo potpuno promijeniti

Nogometaši Istre 1961 su nakon dvaju uzastopnih pobjeda (Slaven Belupo u Koprivnici u prvenstvu 1-0, Tomislav u Donjim Andrijevcima u Kupu 2-0) doživjeli dva poraza. Nakon prvenstvene stanke uspješnije od momčadi Paola Tramezzanija bile su Lokomotiva u Puli (2-0) i Varaždin na svom terenu (1-0) te se sljedeća utakmica doživljava kao ona u kojoj se treba prekinuti negativni niz, barem neodlučenim ishodom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A sljedeća utakmica je gostovanje na Šubićevcu, kod momčad Marija Carevića koja ima tri boda više od Istrijana nakon sedam kola i koja također dva kola ne zna za pobjedu, ali je imala remi doma s Varaždinom (0-0) prije poraza na Rujevici (0-3). Šibenčani su svjesni da im trebaju bodovi protiv izravnog konkurenta iz takozvanog Donjeg doma, ali svjesni su toga i u Istri, koja se marljivo priprema u svom kampu u Balama, ali uz poteškoće s ozljedama.

Naime, kako javlja Robert Matteoni u Sportskim novostima, izvan stroja su Ivan Ćalušić (mišić, radi odvojeno po posebnom programu) i Mario Čuić (aduktor, točna dijagnoza nakon povratka s pregleda u Zagrebu), a na pregled magnetskom rezonancom otišao je i Stephane Keller, koji treba liječničko dopuštenje za povratak treninzima nakon dužeg izbivanja zbog rupture bedrenog mišića. Dobra vijest je da od utorka normalno trenira posljednje pojačanje Zeleno-žutih, Luka Bogdan, koji je došao iz Italije.

Što se, pak, vijesti iz kancelarija Istrijana tiče, sportski direktor Saša Bjelanović i voditelj omladinskog pogona Andro Fistonić otputovali su u Vitoriju na redovni brifing s baskijskim vlasnicima kluba. Posljednjeplasirani Slaven Belupo, naime, zaostaje samo tri boda, izgled ljestvice može se brzo potpuno promijeniti... (G)



Tagovi

Istra 1961Hrvatska nogometna ligaNK ŠibenikHNLSaša BjelanovićAndro Fistonić

Ostale Vijesti