Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Tramezzani čestitao Botu što je stao uz trenera, Coppitelli pohvalio kolegu što je dao identitet Istri

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 08:46

Osijek i Istra 1961 otvorit će posljednju rundu prvog kruga HNL-a

U dijametralno suprotnom raspoloženju će Istra 1961 i Osijek otvoriti 9. rundu HNL-a na Aldu Drosini večeras u 18 sati. I dok je Osijek s tri pobjede u nizu na pragu ulaska u gornji dom, Istra je s bodom u tri kola malo pala...

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Zaslužili smo više prema prikazanom. No, postoje faze koje trebamo tretirati kao trenutke. Svatko ima bolje i lošije faze”, najavio je Tramezzani koji je dodao kako je Osijek slabije krenuo u sezonu, ali i da je kolega Coppitelli vrlo dobar trener kojeg zna iz Italije gdje je radio odličan posao s mladim igrača.

“Čestitam sportskom direktoru Osijeka koji je stao uz trenera. Mnogi bi mijenjali, on nije. Sada mu se to vraća”, naglasio je trener Istre.

Nije Tramezzani htio komentirati događaje sa Šubićevca i sukob s navijačima, već je radije pričao o tranzicijskom trenutku Istre u kojoj se gradi nešto ali je jasno da nedostaju bodovi kako bi dojam bio bolji.

Istra će u dvoboj s Osijekom bez Blagojevića koji je protiv Šibenika isključen. Nema niti Ćalušića, Čuića i Jaganjca koji su ozlijeđeni.

S druge strane, Coppitelli je navikao na izostanke Guedesa i Mkrtčjana koji je operiran ovih dana. Više problema imali su u Osijeku oko prijevoza do Pule koji je zbog vremenskih neprilika potrajao duže od očekivanog. Anton Matković se oporavio i na raspolaganju je za utakmicu. Ima par načetih a pitanje je hoće li trener vratiti Hasića koji je odradio suspenziju ili će u prvoj momčadi ostaviti Omerovića.

“Da se našalim, počeli smo prvenstvo s per utakmica manje u odnosu na konkurenciju. Želimo nastaviti s rastom, a rezultati nikada neće biti daleko od onog što pokazujemo”, rekao je Federico Coppitelli u najavi dvoboja kojeg je okarakterizirao kao tešku utakmicu.

“Moram odati priznanje kolegi Tramezzaniju koji je Istri udario snažan identitet. Zahtjevan su protivnik, pogotovo na svom terenu. Bit će to izazovna utakmica, zadnja u prvom krugu prvenstva ali želimo sa zadovoljstvom otići na prvenstvenu stanku”, jasna je poruka iz tabora Osijeka uoči utakmice koju će suditi Mateo Erceg iz Benkovca. Pomoćnici su: Hrvoje Radić (Split) i Duje Sarić (Klis). Četvrti sudac je Jakov Titlić iz Potravlja. VAR je Ante Čuljak (Zagreb) a AVAR Anto Marić (Zagreb).

Očekivane postave:

Istra 1961 (4-2-3-1): Majkić - Kadušić, Iovu, Koski, Heister - Marešić, Maurić - Lisica, Lekoueiry, Vuk - Lawal

Osijek (4-3-3): Omerović - Tuia, Jelenić, Jurišić - Dantas, Soldo, Mikolčić - Matković, Jakupović, Pušić



Tagovi

NK OsijekIstra 1961Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti