ANDY RAIN/Action Images
ANDY RAIN/Action Images

Topnici ispalili Baggiese u Championship (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 22:16

WBA je ponovno plesao samo jedno ljeto.

Na Emiratesu je odigrana i posljednja utakmica dana 35. kola engleske Premier lige u kojoj je Arsenal slavio protiv WBA te im tako čekirao kartu za povratak u Championship.

Topnici su očekivano od samog starta utakmice dominirali u posjedu lopte, gosti su se u London stigli braniti te su vrebali svoje prilike iz kontranapada. Bolju igru Topnici su uspjeli kapitalizirati u 30. minuti, Saka je ubacio oštru loptu u kazneni prostor te je na nju naletio Smith Rowe i iz prve je pospremio u mrežu gostiju za 1:0.

Pogledajte gol Smith Rowea OVDJE.

Samo pet minuta kasnije Pepe je fantastičnim udarcem povećao na 2:0.

Pogledajte majstoriju Pepa OVDJE.

Arsenal je u samoj završnici prvog dijela mogao staviti točku na i ove utakmice, ali Saki nakon sjajne solo akcije Johnstone brani solidan udarac.

Tračak nade za goste pojavio se u 67. minuti, Pereira je sjajno iznio loptu sa svoje polovice te je vukao do suprotnog šesnaesterca i preciznim udarcem u golmanov lijevi kut zabio za 2:1.

Pogledajte gol Pererie OVDJE.

Međutim, to je bio samo labuđi pjev gostiju, a do kraja susreta Topnici su preko Williana iz slobodnjaka stigli do novog gola i potvrde pobjede.

Pogledajte gol Williana OVDJE.

WBA je tako tri kola prije kraja i matematički ispao iz Premier lige u koju je prošle sezone vratio Slaven Bilić. Međutim, od samog početka je bilo jasno da škrte gazde Baggiesa nisu niti spremne, a niti željne imati momčad u najvišem rangu engleskog nogometa.

 



Tagovi

West Bromwich Albion

Ostale Vijesti