JUSTIN SETTERFIELD/Action Images
JUSTIN SETTERFIELD/Action Images

Everton servirao osvetu West Hamu i sačuvao nadu za Europu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 09.05.21. | 19:54

Na Otoku nas očekuje uzbudljiv rasplet prvenstva za mjesta koje vode u europska natjecanja.

U Londonu je doigrana utakmica 35. kola engleske Premier lige u kojoj je Everton golom Calvert-Lewina pobijedio West Ham rezultatom 0:1.

Čekićari su tokom cijelog susreta dominirali u posjedu lopte, no domaćini danas jednostavno nisu pronalazili put ka Pickfordovoj mreži.

S druge strane Everton je iz prve prave prilike na utakmici stigao do vodstva. Gosti su pleli napad sa svoje polovice, Godfrey je sjajno vidio utrčavanje Calvert-Lewina te ga proigrao još ljepšim dodavanjem nakon čega prvi topnik Evertona nije imao velikih problema pospremiti loptu u mrežu za 0:1.

Pogledajte gol Calvert-Lewina OVDJE.

Mogli su gosti do kraja poluvremena i do povećanja vodstva, ali Fabianski sjajnim obrana skida pokušaje Sigurdssona i Richarlisona te čuva nadu svojoj momčadi. Posljednju priliku u prvom dijelu imali su domaćini u 39. minuti preko Benrahme, ali njegov udarac glavom odlazi malo preko gola.

West Ham je prvi zaprijetio i u nastavku i to u 61. minuti preko Coufala, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora završava na vratnici. Domaćini su i nakon te za njih nesretne reakcije dominirali tražeći gol za povratak u igru, no gosti su se sjajno branili te nisu dozvolili niti jednu ozbiljniju opasnost za svog vratara. Ancelotti se opredijelio na defenzivu svoje momčadi i vrebanje iz kontra napada, a baš takva jedna situacija je mogla riješiti utakmicu u 84. minuti, ali je King s par metara glavom poslao loptu u vratnicu. Do kraja susreta gledali smo jalove pokušaje domaćina koji nisu urodili plodom te je u konačnici Everton upisao tri vrlo važna boda koja ih ostavljaju u utrci za naslov.

Zanimljivo, u prvom međusobnom susretu sezone West Ham je slavio na Goodisonu identičnim rezultatom pa se Everton sad osvetio na isti način, samo s obzirom na kraj prvenstva sa slađom osvetom.

Nevjerojatan nas rasplet za europske pozicije očekuje u posljednja tri kola Premier lige. Naime, Chelsea i Leicester su trenutno na posljednja dva mjesta koje vode u Ligu prvaka te bježe West Hamu šest, odnosno pet bodova, dok Liverpool ima bod manje od Čekićara, ali i utakmicu manje.

Iako se na prvu čini kako West Ham nema nikakve izglede, no raspored do kraja ipak otkriva drugačiju sliku.

Naime, Čekićari do kraja gostuju kod Brightona i WBA, a doma igraju protiv Southamptona. Chelsea, koji im bježi šest bodova i djeluje nedostižno još mora odraditi gradski derbi protiv Arsenala, domaću utakmicu protiv Leicestera i gostovanje protiv solidne Aston Ville.

Jurgen Klopp je danas izjavio kako još uvijek vjeruje u Ligu prvaka i ta izjava na prvu djeluje nevjerojatno, no Redsi od konkurencije imaju utakmicu manje, doduše na Old Trafordu, a nakon toga gostovanja kod WBA, Burnleyja i zadnje kolo na Anfieldu protiv Crystal Palacea.

Najgori raspored do kraja ima Leiceseter, koji gostuje na Old Traffordu i Stamford Bridgeu, a u zadnjem kolu dočekuje Tottenham. Lisice bi tako s trenutnog mjesta u Ligi prvaka vrlo lako mogli ostati bez izlaska u Europu.

 



Ostale Vijesti