Goran Tomić, Gonzalo Garcia @Pixsell
Goran Tomić, Gonzalo Garcia @Pixsell

Tomić: “Nismo Istri 1961 puno toga dopustili", Garcia: "Fokus je na tome da igramo dobro, a veći dio ove utakmice bili smo dobri"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 22:04

Trener Rijeke nije skrivao zadovoljstvo pobjedom protiv Istre 1961 s kojom je Rijeka prekinula niz od dva poraza u prvenstvu.

Nogometaši Rijeke slavili su u drugoj utakmici 29. kola 1. HNL svladavši Istru 1961. Nakon 90 minuta na semaforu je stajao rezultat 0:2, a Riječani su na ovaj način kompletirali poker pobjeda protiv Istre 196 ove sezone. Inače, Riječani su najviše gostujućih pobjeda u 1. HNL ostvarili baš u Puli, a da im odlazak u Istru godi demonstrirali su i danas.

Poslije utamice kratku izjavu za klupske stranice dao je Goran Tomić, a njegova momčad ovom je pobjedom privremno je preskočila Hajduk na trećem mjestu prvenstvenog poretka.

“Trebalo nam je ovo nakon dva uzastopna poraza. Vidio sam da smo u protekla dva tjedna dobro trenirali, vratili smo enegriju i to se danas vidjelo. Igrači su dali sve od sebe, izgledali smo kao ekipa. Nismo puno toga Istri 1961 dopustili. U nekim dijelovima terena gdje nisu opasni smo im pustili loptu, a gore da smo imali još malo mirnoće smo mogli još koji gol zabiti. Veseli me kompaktnost ekipe”, kratko je rekao Tomić, nakon čega se osvrnuo na prvi pogodak koji je igračima Rijeke dao na sigurnosti.

“Kažem, nakon dva poraza sigurno nije ugodno igrati pod takvim opterećenjem, ali veseli me što je rad igrača nagrađen. Opet se pokazalo da kad nam se vrate neki bitni igrači jednostavno drugačije izgledamo na terenu. Jako mi je drago da smo danas slavili”, dodao je trener Rijeke pa za kraj najavio ogled protiv Plavih u sljedećem kolu.

“Imamo dovoljno vremena za pripremu. Najbitnije mi je da ostanemo zdravi i da na Rujevici pružimo pravu partiju”, kratko je dodao Šibenčanin na klupi Rijeke.

Istra 1961 je u ovoj kalendarskoj godini ostala na jednoj pobjedi u 1. HNL. Gonzalo Garcia nije Demonima uljepšao proslavu rođendana.

"Prije svega htio bih reći da je atmosfera bila jako lijepa danas, bio je to pravi derbi. Razočaran sam jer mislim da smo danas mogli igrati još bolje.Prvih sat vremena smo bili dobri, ali nakon toga, kad smo trebali ići po pobjedu nismo bili dobri. Kasnili smo u presingu, nismo bili na svojim pozicijama... Nismo bili toliko loši, ali nam je utakmica izmaknula kontroli. U prvom poluvremenu smo bili dobri, imali smo posjed na svojoj strani, ali oni su zabili iz jedinog udarac kojeg su imali. U drugom dijelu smo startali dobro, htjeli smo dati nešto više, ali to se okrenulo protiv nas", istaknuo je Garcia, nakon čega je objasnio svoju odluku da u drugom dijelu njegova momčad zaigra s četvoricom u posljednjoj liniji.

"Presing nije funkcionirao, dozvoljavali smo im previše prostora i to je glavni razlog zašto smo se odlučili nešto promijeniti. Već u prvom poluvremenu smo to promijenili i mislim da je to bilo dobro. Puno igrača imalo je problema", govori Španjolac, nakon čega je objasnio kako na momčad utječe to što već osam utakmica zaredom nisu slavili.

"Ne mijenja se način na kojeg pristupamo utakmicama. Ne gledamo rezultat, gledamo kako da se poboljšamo. Znamo da je u nekim segmentima pred nama još puno posla, ali mislim da je u našem konkretnom slučaju važno da igrače poboljšamo kao individualce. Mislim da igramo dobro, dajemo najbolje od sebe. Fokus je na tome da igramo dobro, a vjerujem da smo veći dio današnje utakmice igrali dobro. Kad naporno radiš i činiš one stvari koje moraš činiti, vjerujem da na kraju dobiješ ono što zaslužuješ", dodao je Garcia pa kratko najavio sljedeći ogled njegove momčadi protiv Gorice u Turopolju.

"Težak protivnik, primaju malo pogodaka.Očekujem tvrdu i tešku utakmicu. Imaju jako dobre ofenzivne igrače, ali mi idemo tamo pobijediti", zaključio je Garcia.

1. HNL, 29. kolo

Subota, 2. travnja

Šibenik – Gorica 0:1

Istra 1961 – Rijeka 0:2

Nedjelja, 3. travnja

Dinamo – Hrvatski dragovoljac 17.00

Osijek – Hajduk 19.30

Ponedjeljak, 4. travnja

Lokomotiva – Slaven Belupo 18.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Goran TomićHNK RijekaRijekaIstra 1961HNL

Ostale Vijesti