Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Murić dodavao, Vučkić zabijao: Riječani kompletirali ovosezonski poker protiv Puljana (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 20:59

Riječani su privremeno preskočili Hajduk te su sada opet na trećem mjestu prvenstvenog poretka.

„Po iskupljenje u Pulu“ – bio je radni naslov utakmice Istre 1961 i Rijeke gledano iz perspektive sastava Gorana Tomića. I riječka ekspedicija je položila ispit na Aldo Drosini, ostvarivši pobjedu 2:0.

Rijeci je pošto-poto trebalo oslađivanje trobodom koji bi u finišu prvenstva mogao imati blagotvoran učinak i koji bi isprao gorčinu posljednjih neugodnih poraza u okviru domaćeg prvenstva protiov Hrvatskog dragovoljca i Gorice.

Međutim, na terenu je u početnih desetak minuta domaći sastav bio taj koji je diktirao zbivanja na terenu. Uputili su Garcijini igrači dva upozoravajuća šuta prema Labroviću, od kojih je jedan završio pored desne vratnice, a drugi u naručju vratara Rijeke.

Teško su izabranici Gorana Tomića vezali igru, nije tu bilo pravog ritma, kretnje ni razumijevanja u igri. Istra je pak kretala u žustri pritisak svaki puta kada bi riječki stoperi doveli loptu do centra i to je dodatno onemugućavalo tromu Rijeku da se nametne.

No kako je poluvrijeme odmicalo tako je stisak Istre 1961 postajao sve slabiji zbog čega je vezna linija Rijeke prodisala nakon pola sata igre, a onda je i uslijedio pogodak iz prve smislenije akcije iz radionice gostujućeg sastava. Abass je donio loptu na vrh kaznenog prostora, a onda je Haris Vučkić primio i odapeo ljevicom s vrha 16-erca i uz Perkovićevu pomoć, lopta je odsjela u mreži za 1:0. Bio je to šesti pogodak ofenzivca Rijeke u odigranih sedam utakmica.

Pojačala je Istra 1961 malo svoje napadačka ambicije u drugom dijelu, željeći doći do izjednačujućeg pogotka. U drugom dijelu je Istra i zabilježila svoju najozbiljniju priliku u 59. minuti. Mišković je pokušao glavom, a Labrović je sjajnom intervencijom obranio riječku prednost.

Pokušavao je domaći sastav sporadičnim napadima ugroziti Labrovića, ali riječka obrana je zaslužila pohvalu u završnoj fazi utakmice. Osim već spomenutog pokušaja Miškovića glavom nakon kornera, Riječani nisu dozvolili Istri ozbiljniju priliku u nastavku utakmice. Tek je Mahmoud u 84. minuti, nakon Bandeovog dodavanja stigao u opasniju situaciju, ali je njegov nevjerojatno neprecizni pokušaj punom nogom završio u autu.

Znao je Tomić da ima kvalitetu i hitrinu u Abassu i Muriću zbog koje je mogao svoju momčad postaviti u čvrsti blok, pa onda hvatati protivnika na krivoj nozi brzim dodavanjima i izlascima prema naprijed u kontranapade.

Zabilježena su i dva mlaka pokušaja Rijeke u zadnjih 15 minuta. Prvu je u ruke vrataru laganim udarcem zapucao Murić, dok drugu nije iskoristio Drmić.

I kada se činilo da utakmica ide prema svome kraju, sijevnula je nova kontra Rijeke. Murić je potegnuo po desnoj strani i uposlio Vučkića koji je zarolao Lučića i zabio svoj drugi pogodak na utakmici.

Do kraja utakmice se rezultat više nije mijenjao i Rijeka je stigla do važne pobjede, ukupno četvrte u sezoni nad Istrom, ali i prekida negativnog niza.

U sljedećem kolu Rijeka na Rujevici dočekuje Dinamo, dok Istra 1961 gostuje u Turopolju kod Gorice.

ISTRA 1961 - RIJEKA 0:2

Stadion: Aldo Drosina

Sudac: Duje Strukan

Strijelci: 0:1 Vučkić (28'), 0:2 Vučkić (87')

Žuti kartoni: Galilea, Perera, Mahmoud, Serderov (Istra 1961) Vukčević (Rijeka)

Crveni kartoini: /

Istra 1961 (3-5-1-1): Lučić - Silva, Galilea, Perković - Hujber, Mlinar (od 88. Ivančić), Perera (od 81. Blagojević), Caseres (od 71. Mahmoud), Marin (od 46. Bande) – Mišković (od 71. Serderov) - Beljo.

Rijeka (4-2-3-1): Labrović, Solano, Velkovski, Krešić, Vukčević (od 73. Smolčić) - Lepinjica, Selahi – Murić (od 88. Bušnja), Vučkić (od 90+3 Stanić), Abass - Drmić.


1. HNL, 29. kolo

Subota, 2. travnja

Šibenik – Gorica 0:1

Istra 1961 – Rijeka 0:2

Nedjelja, 3. travnja

Dinamo – Hrvatski dragovoljac 17.00

Osijek – Hajduk 19.30

Ponedjeljak, 4. travnja

Lokomotiva – Slaven Belupo 18.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNLHNK RijekaIstra 1961Haris VučkićEdo MurićJosip DrmićGoran Tomić

Ostale Vijesti