REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Tko želi biti prvak? Milan propustio otići na tri boda prednosti, Bologna je tvrd orah

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 04.04.22. | 22:23

Milan prokockao zlatnu šansu za odvajanje na tablici.

Kao da nitko ne želi osvojiti naslov.

Nakon što je jučer Inter svladao Juventus i tako ga praktički izbacio iz utrke za naslovom prvaka Italije, postalo je jasno da će Scudetto zaraditi Milan, Inter ili pak Napoli. S time da je Milan do danas navečer bio u najboljoj poziciji. Uz bod više i utakmicu manje od Napolija, imali su na svom terenu jedinstvenu priliku pobjeći na +3. No, zadatak osvajanja troboda se pokazao izuzetno teškim. Bologna Siniše Mihajlovića koji ima teške zdravstvene tegobe danas je vodio njegov zamjenik Tanjga, i dobrano namučio Rossonere . Bio je Milan bliže pobjedi ali nije uspio do nje doći. Konačni rezultat 0:0

Već nakon prvih deset minuta je postalo jasno kako će teško Milan do punog plijena. Bologna je bolje otvorila utakmicu i natjerala navijače Milana da se zapitaju imaju li njihovi ljubimci, danas obučeni u treću garnituru dresa, živce za uzeti pobjedu u ovako važnoj utakmici. Bologna je ušla u utakmicu otvorenog garda, što je uostalom otvorilo i prilike za Girouda te Leaoa.

Leao je imao sjajnu priliku matirati Skorupskog iz voleja, ali nije dobro zahvatio lotpu dok je Arnautović u nekoliko navrata izigrao Tonalija ali nije mogao pogoditi okvir gola. I upravo je tu krenuo period bolje igre gostiju. Maignan je imao pune ruke posla do poluvremena. Najviše će pamtiti precizni projektil Barrowa koji je jedva obranio, dok će Skorupski pamtiti Giroudov udarac sa samog kraja prvog dijela. Obje momčadi su bile blizu pogotka, ali mreže su mirovale, što je naravno voda na mlin Bologne koja bi uz jedan bod bila kudikamo zadovoljnija od Milana koji želi biti prvak.

Početkom drugog poluvremena, Pioli uvodi Antu Rebića. Njegova prisutnost na terenu je unijela malo živosti u čini se poprilično umorni i bezidejni Milan. Primjerice, već je početkom drugog dijela Leao imao dobru priliku za udarac, ali predugo čeka, što je dovoljno da netko iz obrambenog bloka neutralizira tu loptu. Valja pohvaliti i Skorupskog koji je danas bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu.

Mogao je Leao i do asistencije. Kad već nije išlo iz izgrađenih akcija, proradilo je u brzoj kombinatorici. Leao je izbacio loptu na desnu stranu Calabriji koji odlično puca, ali mu lopta odlazi malo pored gola. Nakon otprilike sat vremena igre, počele su se nazirati prve konture popuštanja koncentracije kod gostiju koji je danas igrao sjajan, ali psihofizički izuzetno zahtjevan nogomet.

Kako se utakmica približavala kraju, tako je i Milan sve manje prijetio. I upravo je to moglo najviše zabrinuti trenera Piolija. Premda je Milan posljednja tri ligaška slavlja odradio uz samo jedan pogofak u protivničkoj mreži, današnji susret, koji je u jednom trenu ušao spasiti i Ibrahimović, pokazao je kako jednostavno nema pravog prostora za eventualni pogodak. Milan jednostavno nije pružio dovoljno da natjera komentatora da podigne svoj glas ili pak navijače da umuknu prije neke velike prilike. Na kraju se ispostavilo da je udarac Calabrije bio najbliže pogotku.

Spomenimo i kako je Ibrahimović zaradio jaki udarac u glavu u sudaru s Medelom. Igra je bila prekinuta, teklo je puno krvi, što je kumovalo čak osmominutnom produžetku nakon 90.minute.

Bilo je tu napetosti u sudačkoj nadoknadi koja je trajala punih osam minuta. Imao je Milan korner, pucao je Rebić, ali Skorupski je danas odlučio biti igrač utakmice. Branio je apsolutno sve.

Milan u idućem kolu mora opet po pobjedu. Jedini je problem što će idućeg vikenda još teže do bodova. Čeka ga gostovanje u obližnjem Torinu Ivana Jurića. Domaći stručnjak je svakako nagazna mina koju će Piol preskočiti samo ako Milan odigra puno bolje nego danas. Iako nitko nema savršenu formu ove sezone, današnja predstava Milana nije bila dostojna titule prvaka Italije.

Situacija na tablici je također zamršena. Milan ima 67 bodova, jedan više od pratnje iz Napulja. Četiri boda i utakmicu manje broji Inter. Juventus je na -8 i za njih je, sedam kola prija kraja, priča možda i završena.

Serie A, 31. kolo

Subota, 2. travnja

Spezia – Venezia 1:0

Lazio – Sassuolo 2:1

Salernitana – Torino 0:1

Nedjelja, 3. travnja

Fiorentina – Empoli 1:0

Atalanta – Napoli 1:3

Udinese – Cagliari 5:1

Sampdoria – Roma 0:1

Juventus – Inter 0:1

Ponedjeljak, 4. travnja

Verona – Genoa 1:0

Milan – Bologna 0:0




Tagovi

MilanLukasz SkorupskiBolognaSerie A

Ostale Vijesti