REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Sudac Irrati se pogubio, Allegri i njegovi igrači bijesnili: Inter uzeo pobjedu nakon ponovljenog penala (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 23:06

Stara dama se porazom udaljila od borbe za Scudetto

Niti treći put ove sezone Juventus nije uspio slomiti Inter - Derby d'Italia je pripao Nerazzurrima pobjedom 1:0 i time je milanski velikan uspješno nastavio lov na Scudetto. Iako, Stara dama je ostavila bolji dojam na terenu...

Juventus je poput sprintera iz startnog bloka jurnuo u derbi. Očito je da su se izabranici Massimiliana Allegrija napalili na pobjedu nad Interom, ušli su u ovaj ogled samopouzdano i odlučno. A i vjerojatno su bili svjesni da u slučaju poraza gube šanse za osvajanje naslova.

Već je u devetoj minuti inače jako pouzdani vratar Intera Handanović slabo reagirao na Cuadradov centaršut, nakon čega je Chiellini uzrdmao gredu. Već dvije minute kasnije je Dybala oprobao udarac izvana s nekih 20-ak metara, ali nije opasnije ugrozio vrata Intera.

Novi pokušaj je ovog puta stigao preko kopačke Cuadrada – Kolumbijac je također ciljao iz daljine, a njegov pokušaj je odbio Handanović.

Opet se Juventus javio u 15. minuti, Vlahović je nabacio s desna prema morati na drugoj stativi. Španjolski napadač je neprecizno gađao glavom.

Zatim su uslijedili brojni oštri startovi i koškanja igrača, zbog čega se glavni arbitar utakmice Irrati razmahao žutim kartonima.

Na koncu poluvremena se odvila situacija koja će se u konačnici ispostaviti ključnom za rješenje derbija na Allianz stadionu. A pritom je na terenu nastao potpuni kaos u kojemu je glavni akter priče bio upravo sudac Irrati. Praktički u prvom ozbiljnijem prelasku centra Intera stigla je priliak za gol.

Dumfries je bio na rubu kaznenog prostora kada su ga stisnuli Sandro i Morata, a potonji ga je nagazio po nozi. Nizozemac je pomalo teatralno pao na travnjak, na što Irati nije ni trepnuo. Zatim su intervenirali iz VAR sobe i u tom trenutku se talijanski djelitelj pravde pogubio. Dugo je trajalo provjera i pregledavanje sporne situacije, a nakon što je protekla cijela vječnost, a igrači se ohladili, Irati je ipak pokazao prema bijelom kreču.

U Juventusu su krenuli s protestiranjem, ali nije previše pomoglo. Calhanoglu je odlučio izvesti penal i Szczęsny mu ga je obranio i lopta se opet vratila na nogu turskog veznjaka koji je pokušao pucati iz odbijanca, ali su na njega nasrnuli De Ligt, Zakaria i Chiellini, a nakon gužve je lopta nekako završila u mreži. Krenula je reklamacija Juveovih igrača i Ireati je nakon nekoliko sekundi označio faul u napadu. Zatim se zaratilo na terenu, a onda novi zaokret - nesigurni Ireati je u dosluhu s VAR sobom dosudio ponovno izvođenje penala jer je De Ligt prerano utrčao u 16-erac kod izvođenje jedanaesterca. Max Allegri je podivljao, urlao prema sucu, a čak je i njegov skupocjeni sako završio na travnjaku.

Turski veznjak je ponovno jedanaesterac, Szczęsny ga je pročitao, ali nije uspio obraniti i drugi pokušaj. Na jednoj strani radost, na drugoj bijes i ljutnja...

Penale pogledajte OVDJE

U drugom poluvremenu je bilo prilika s obje strane, a opet je Juve bio taj koji je bio konkretniji i smislenije stizao u završnicu. Ostali su zabilježeni pokušaji Dybale i Vlahovića, a i Zakaria je uzdrmao okvir Handanovićevog gola.

Bilo je tu i puno prekršaja i cjepkanja igre, a nesretni Irati je podijelio čak osam žutih kartona. Na kraju Inter može biti itekako zadovoljan ovakvim raspletom, jer Juve je ovog puta bio bolji protivnik.

Dodajmo i kako je Perišić odigrao čitav susret, a Brozović je iz igre izašao u 78. minuti.


Serie A, 31. kolo

Subota, 2. travnja

Spezia – Venezia 1:0

Lazio – Sassuolo 2:1

Salernitana – Torino 0:1

Nedjelja, 3. travnja

Fiorentina – Empoli 1:0

Atalanta – Napoli 1:3

Udinese – Cagliari 5:1

Sampdoria – Roma 0:1

Juventus – Inter 0:1

 



Tagovi

Serie AInterJuventusMarcelo BrozovićIvan PerišićHakan CalhanogluMassimiliano Allegri

Ostale Vijesti