Ivo Čagalj, Goran Stanzl/Pixsell
Ivo Čagalj, Goran Stanzl/Pixsell

Tko će biti prvak? Tek je sad to pitanje za milijun eura!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 04.02.24. | 21:00

Rijeka pokazala zrelost, Dinamo izišao iz ponora, Hajdukov je saveznik raspored. Utrka za naslov tek počinje

Rijeka je u tri utakmice (jedna zaostala) HNL proljeća najviše profitirala, uzela devet od devet bodova i sad je sama na vrhu. Dva boda više od Hajduka, četiri uz utakmice više od Dinama! Zaključak je to nakon još jednog uzbudljivog vikenda i situacija na vrhu ljestvice sve je neizvjesnija. Zapravo, borba za naslov tek počinje.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Riječani su, nakon pobjede na Poljudu, pred punom Rujevicom 'morali' pobijediti Istru, prvi su put Željko Sopić i njegovi igrači osjetili pritisak, prvi put su kao lideri igrali utakmicu u kojoj su tri boda imperativ. I Rijeka je položila taj ispit, s odličnim (3-0). Nisu klecale noge, nisu se uplašili izazova, već, naprotiv. Rijeka je odigrala sjajno, uvjerljivo, a k tome se pogotkom predstavio i Mirko Marić, nova akvizicija u napadu. Rujevička nedjelja bila je idilična, Sopićeva Rijeka podsjetila je na onu Kekovu u šampionskoj sezoni. Najteže se osvojiti bodove u takvim utakmicama, kad su, što se kaže, bodovi unaprijed upisani i bilo je dosta onih, koji su mislili da Sopićeva momčad to neće izdržati. Ali, Pjaca i društvo demantirali su pesimiste i pokazali zrelost, Rijeka je, definitivno, legitimni kandidat za naslov. U zadnjih 15 kola ulazi s prvom mjesta HNL ljestvice.

I u Maksimiru sve odjednom izgleda svijetlije nego prije nešto manje od dva tjedna. Pokazalo se i ove nedjelju da nema bolje 'droge' za nogometni klub od pobjeda i dobrih igara, ovo što je Dinamo prikazao protiv Gorice kao da je odjednom probudilo čitav klub. Uza sve svoje propuste, lutanja, kaos na svim razinama, Dinamo je od onog poraza od Lokomotive (0-3) do danas kao ustao iz pepela. Gledaju iz Maksimira prema Rijeci, ali Hajduk je uvijek prvi u fokusu, 'Bijeli' nisu startali pobjednički i dali su Modrima šansu da se vrate u život. I, Dinamo je uspio. Kataklizmički je izgledala perspektiva nakon te Lokomotive, nakon Gorice opet se s tribina čuje 'Šampioni, šampioni'. Dinamo je, prvi put nakon dugo vremena, tako i izgledao, može se slobodno reći da je izišao iz ponora u koji je sve dublje upadao. Naravno, kako jedna lasta ne čini proljeće, tako ni jedna ovakva utakmica ne čini naslov prvaka, morat će Jakirović i njegovi igrači nastaviti u ovom stilu. Ono što Dinamu ne ide na ruku jest činjenica da im kreće ubitačan ritam, igraju i dvije europske utakmice, a osim što ih idući vikend čeka sad već poslovično neugodna Lokomotiva, 25.veljače u Maksimir dolazi zahuktala Rijeka i to će biti peta utakmica u 20 dana. U Maksimiru najavljuju još pojačanja, ne samo desnog beka, već i stopera i krilo, ali uvijek je upitno koliko će im trebati za prilagodbu. Dinamo se probudio, krenuo, ali čeka ga još dosta zamki na putu do konačnog iskupljenja.

Splićani, trenutno, izgledaju najlošije od ovog trija i oni su, zapravo, na početku drugog dijela sezone najveći gubitnici. Imali su prednost, pozitivnu atmosferu garniranu dolascima Brekala, Perišića i Kleinheislera, veliku navijačku podršku, ali i samo bod iz dvije utakmice i već četiri utakmice bez pobjede. Nisu iskoristili Dinamovu krizu, dopustili su da ih Rijeka pretekne, a igra Karoglanove momčadi ne djeluje uvjerljivo. No, ono što je Hajdukov adut u idućih nekoliko tjedana ili do kraja treće četvrtine prvenstva jest - raspored. Odigrali su 'Bijeli' protiv svih momčadi iz vrha, slijede im klubovi iz donjeg doma. Istina, gubili su bodove i protiv njih ove sezone, međutim, ipak postoji razlog zašto su neki bliže vrhu, a neki bliže dnu ljestvice. Također, očekuje se da će Brekalo s vremenom postati 'igrač više' u HNL konkurenciji, vratit će se u međuvremenu ozlijeđeni Livaja i na Poljudu sigurno imaju razloga vjerovati da su lošija izdanja iza Hajduka. Tog 25.veljače Rijeka i Dinamo međusobno će si uzeti bod(ove) što Hajduku može biti 'usluga' za povratak na sam vrh.

U svakom slučaju, ne da ništa nije gotovo, ne da nema izrazitog favorita, nego tek počinje! Prava borba za naslov nas tek čeka, u ovom trenutku pitanje tko će biti prvak jest pitanje za milijun eura!



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHajdukMislav KaroglanSergej JakirovićŽeljko Sopić

Ostale Vijesti