REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Talijanski mediji: „Jurić ostavlja bolji Torino od onog kojeg je preuzeo i odlazi uzdignute glave“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 14:06

Ipak, pišu i dio koji nije bio dobar

U dugom elaboratu mandata Ivana Jurića na klupi Torina, Torino granata i njihova Elena Rossin na kraju daju hrvatskom strategu ocjenu 6+ za minulu sezonu i 7 za cijeli mandat koji je trajao tri godine. Pojasnila je:

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Nastavio je poboljšavati igrače, Uspjeli su dodatno poboljšati obrambenu fazu od 5. do 4. u Serie A usprkos suočavanju s brojnim ozljedama koje su se dogodile igračima, ravnoteža koju svaka momčad mora imati u veznom redu nije u potpunosti postignuta, također zbog neadekvatne tehničke, a dijelom i karakterne kvalitete igrača. U napadačkom veznom redu volio bi, kao i obično, da može igrati s dvojicom, ali odluke kluba o transferu su ga spriječile u tome, a također je naišao na probleme u izvedbi sa svim igračima .

Ipak, pojasnila je i dio koji nije bio dobar.

„Naišao je na neke komunikacijske pogreške . Dvostruki srednji prst pokazan na kraju prve utakmice protiv Sassuola, gesta rezanja grkljana talijanskom kolegi na kraju uzvratne utakmice protiv Fiorentine i kritike upućene navijačima...„

Na kraju je ipak zaključila dobro o Hrvatu.

Od svog dolaska bio je gromobran momčadi, a zauzvrat nije dobio potporu koju je trebao dobiti. Tim više što je odmah preporodio momčad koja je u prethodne dvije sezone za dlaku izbjegla ispadanje, što je uvijek dobivao nekompletne sastave, a igrači su uglavnom stizali na kraju prijelaznog roka. Igrači su rasprodani, a momčad uvelike razgrađena na ključnim ulogama.“

Kaže kako je i Jurić imao svoje greške, ali...

„Nedvojbeno apsolutno nije trebao napraviti određene geste, čak i ako su se uvijek događale kad je bio u naletu adrenalina utakmice i svakako u nekim utakmicama koje su završile s rubnim odlukama i bodovima s momčadima koje su se borile da ne odu u Serie B, ali s druge strane bilo je pobjeda protiv jačih protivnika, čak i ako u susretu nisu bili najbolji, kao u prvoj utakmici protiv Atalante i Napolija i u uzvratu nogu protiv Milana. Ostavlja bolji Torin od onog kojeg je uzeo i odlazi uzdignute glave. Sve u svemu, Jurić zaslužuje ocjenu 6+ za ovu sezonu i 7 za tri godine koje je proveo u Torinu“, zaključila je. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan JurićTorinoSerie A

Ostale Vijesti