Reuters
Reuters

Talijani tvrde: Sosa prelazi u jedan od najjačih klubova Serie A?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.12.22. | 16:40

Hrvatski bek posljednjih je godina bio povezivan s najjačim klubovima Europe.

Borna Sosa već neko vrijeme na glasu je kao jedan od najtraženijih lijevih bekova u Europi, riječ je o igraču iznimnih trkačkih sposobnosti i sjajnog centaršuta, koristan i u ofenzivnom i defenzivnom smjeru. Posljednjih ga se godina povezivalo s najjačim klubovima Europe, poput oba Manchestera i Barcelone a talijanski Tuttomercato tvrdi kako je brončani Vatreni prvi pick Gian Piera Gasperinijia koji bi ga volio dovesti u Atalantu.

Nerrazzuri iz Bergama željeli su dovesti Sosu još na ljeto, no Stuttgart ga nije htio pustiti, a Atalanta sada kreće u novi lov na hrvatskog beka koji je na Svjetskom prvenstvu odigrao pet od sedam utakmica Hrvatske. U grupnoj fazi odradio je svih 270 minuta, protiv Japana ga nije bilo zbog temperature, a protiv Brazila je na terenu bio do 110. minute.

U polufinalnom dvoboju izmijenjen je na poluvremeu budući da je Hrvatska lovila 0:2 zaostatak od Argentine te je Zlatko Dalić na njegovo mjesto postavio ofenzivnijeg Perišića koji je odigrao i cijelu utakmicu za treće mjesto protiv Maroka.

Naš novinar Alen Lesički Sosi je za nastup u Kataru dao ocjenu - 6.

"Pet je utakmica odradio na SP-u, sve tri u grupi da bi ga istrčavanju protiv Japana spriječila viroza. Igrao je protiv Brazila na visokoj razini dok je protiv Argentine bio malo sputan značajem te utakmice. Sosa je odigrao korektan turnir, prvi u njegovoj karijeri. Malo su nedostajali njegovi filigranski točni ubačaji s lijeve strane, ali svoj posao u defenzivi odradio je za visoku ocjenu".

Ovaj 24-godišnji Zagrepčanin u Stuttgartu je već četiri i pol godine, te je u tom periodu zabilježio impresivnih 36 asistencija čime ga se smatra jednim od najboljih ofenzivnih bekova današnjice. Transfermarkt ga procjenjuje na 20 milijuna eura. (nr)


Tagovi

Borna SosaAtalantaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti