Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Stoperi otpali, upitni za Monaco! Petković glavna tema: “Nekad ga pomaziš, nekad makneš iz momčadi“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 16:00

Nenad Bjelica suočio se s prvim problemima u momčadi, a iskreno je pričao i o odnosu s najboljim igračem, kojega je htio dovesti u Trabzonspor

Za utakmicu s Lokomotivom Nenad Bjelica neće na rapolaganju imati dvojicu standardnih stopera. Ozlijedili su se u Koprivnici Kevin Theophile i Samy Mmaee.

"Oni jedini ne konkuriraju za utakmicu s Lokomotivom, uz one koji su već dulje izvan kadra. Svi ostali su na raspolaganju.", potvrdio je Bjelica. Prema našim informacijama obojica su upitni i za utakmicu s Monacom. Štoviše, Mmaee gotovo sigurno neće igrati u drugom kolu Lige prvaka, praktički je već otpao. KTC bi, pak, mogao biti na raspolaganju, preskočit će Lokomotivu, ali u klubu će poduzeti sve da ga osposobe za Monaco. Bit će to utrka s vremenom, ali Kevin bi trebao biti spreman.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jedna od glavnih tema na uvodnoj presici Nenada Bjelice bio je i Bruno Petković. Kad je Bjelica otišao iz Dinama, Petković je na društvenim mrežama objavio emotivnu poruku, koju je završio rečenicom: "Šefe, srest ćemo se opet". Eto, četiri i pol godine poslije sreću se u Dinamu, iako je malo nedostajalo da se sretnu i ranije.

"Htio sam se s Petkovićem sresti prije povratka u Dinamo, u Trabzonu, a bilo je o njemu razgovora i u Berlinu. Čuli smo se za njegov rođendan, dakle nedavno. Imam dobar odnos s njim, nekad je to bilo i turbulentno. Ja sam takav, dajem ti sve, ali očekuješ da i ti meni daš sve. On to zna i vjerujem da će biti onaj isti Petković, kakav je bio prije dvije godijne. Drago mi je da ga opet treniram i sve ostale igrače, koje sam već trenirao, ali i sve ostale.", rekao je Bjelica.

Petković je često tema u Dinamu, njegove promjene raspoloženja i forme, a Bjelica je slovio kao trener, koji je najbolje znao s njim?

"Bruno je tada, prije šest godina, rastao, došao je kao nepoznanica za hrvatski nogomet, svi su bili skeptični. Najzaslužniji za njegov rast je on sam, mi smo treneri tu da mu pomognemo na tom putu. Nekad je način da ga pomaziš, nekad ga kazniš, makneš iz momčadi. Ali, mora biti iskreno i uvijek je bilo iskreno. Prema svima, ne samo prema njemu. Na meni je da izabrem između 26 igrača, a na njima je da se ukrcaju na taj brod. Svima mora biti jasno da je Dinamo na prvom mjesto i moraju ispuniti te uvjete, kako god se zvali, bili senatori ili mladi.Ja samo to gledam." (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoNenad BjelicaBruno PetkovićSamy MmaeeKevin Theophile-Catherine

Ostale Vijesti