REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Štimcu velika otpremnina nakon otkaza u Indiji

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 12.09.24. | 16:10

Hrvatski trener se naplatio

Bivši izbornik indijske nogometne reprezentacije Igor Štimac tužio je Sveindijsku nogometnu federaciju Međunarodnoj udruzi nogometnih saveza zbog kršenja ugovora i tražio odštetu do lipnja 2026., mjeseca kada je Hrvatu trebao isteći ugovor.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Štimac, koji je produžio ugovor u listopadu 2023., smijenjen je s mjesta glavnog izbornika Indije u lipnju ove godine nakon što se Plavi Tigrovi nisu uspjeli kvalificirati u treće kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Štimac je potpisao produljenje ugovora na dvije godine, što bi ga zadržalo na mjestu trenera do lipnja 2026. Kasnije ga je u srpnju zamijenio Manolo Marquez.

No, sada će se hrvatski trener i naplatiti. Naime, indijski Hindustan Times ranije je javljao kako će Štimac dobiti otpremninu nakon otkaza, s obzirom da je imao ugovor do 2026. godine. Savez je, prema navodima, Štimcu bio ponudio kompenzaciju od tri mjesečne plaće, dok je hrvatski trener tražio cifru od oko 920.000 dolara, što je otprilike vrijednost njegove plaće za sljedeće dvije godine.

Isti izvor sada doznaje da su se Štimac i indijski Savez dogovorili oko kompenzacije. Štimcu će u konačnici biti isplaćena cifra od 360 tisuća eura.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Igor Štimacindijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti