REUTERS/Antonio Bronić
REUTERS/Antonio Bronić

Steve Clarke: „Razočarani smo, zaslužili smo bod“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 21:15

Škotski izbornik nakon iz njegove perspektive nes(p)retnog poraza u Maksimiru

Bili su škotski nogometaši nadomak remija u Zagrebu, no VAR je poništio izjednačujući pogodak (autogol Jakića) te se izabranicima Stevea Clarkea ponovio Portugal, kad su također poveli 1-0, a izgubili 1-2.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je ovo treći škotski poraz u skupini i to treći nakon dramatične završnice. U prvom kolu Škotska je u Glasgowu izgubila od Poljske sa 2-3, a pobjednički pogodak za goste zabio je Nicola Zalewski u sedmoj minuti nadoknade. U Portugalu su izgubili sa 1-2 nakon što je Cristiano Ronaldo u 88. minuti pogodio za 2-1. Crna serija je nastavljena i u Zagrebu, ovaj put u petoj minuti sudačke nadoknade, sedmoj računajući i gledanje VAR-a...

„Razočarani smo, zaslužili smo bod, ali ovo je nogomet“, kazao je Clarke na konferenciji za medije nakon utakmice u Maksimiru.

„Predstava je bila dobra, igrali smo dobro, ali nažalost, ništa nismo dobili od toga.“

Škotski strateg je istaknuo kako je uvjeren da će se rezultatski stvari promijeniti u preostala tri kola.

„Zadovoljan sam igrom, bili smo hrabri, stvorili smo nekoliko prilika. Jednostavno moramo nastaviti s radom, rekao sam igračima da moraju vjerovati da smo na dobrom putu. Bili smo vrlo konkurentni protiv dobre hrvatske reprezentacije. Nekoliko stvari je pošlo po zlu, a mi smo zbog toga primili golove. To su mali detalji o kojima razgovaramo, ali vjerujem da smo na pravom putu. Mislim da moramo nastaviti vjerovati, stvari će se promijeniti,“ poručio je.

Škote u idućem kolu, u utorak 15. listopada čeka domaći ogled protiv Portugala.



Tagovi

steve clarkeškotska nogometna reprezentacijaLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti