REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Stanišić 'out' dva mjeseca, Bayernovi čelnici tvrde: „Nećemo mu tražiti zamjenu na tržištu“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.08.24. | 14:30

Bayern München ne planira 'zaroniti' u transfer tržište, iako će Stanišić biti van terena nekoliko tjedana zbog ozljede i propustiti vjerojatno barem osam utakmica Bundeslige

Bayern München doživio je veliki udarac ovaj tjedan uoči otvaranja Bundeslige protiv Wolfsburga budući da je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić zaradio ozljedu desnog koljena zbog koje ga nekoliko tjedana neće biti na terenu. Hrvatski branič ovu je ozljedu zadobio na treningu, a Bayern je prije koji dan objavio da je Stanišić operiran i da je sada u fazi oporavka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dodatna je to glavobolja i za Zlatka Dalića budući da je Stanišić bio na popisu za Ligu nacija, a kao eventualna zamjena ne postoji trenutno niti Josip Juranović jer se i on rehabilitira od svoje ozljede. Još se čeka odluka izbonika oko toga koga će pozvati umjesto Stanišića i trebali bismo ju saznati ovih dana. Pokazala je ova situacija i potrebu za jasnim rješenjima unutar reprezentacije, budući da na popisu nema drugog desnog beka. Prvi bi izbor tako mogao postati U21 reprezentativac, Noa Mikić ili eventualno Fran Tudor ako se Dalić odluči povući 'wild card'. No, to su izbornikove brige.Bayern je ovaj problem, unatoč dugom izostanku Stanišića, puno blaže akumulirao.

Kako javlja Sky Sports, Stanišić će izbivati ​​najmanje dva mjeseca. To znači da ga neće biti na otvaranju protiv Wolfsburga, te kasnije Freiburga, Kiela, Bremena, Leverkusena, Frankfurta, Stuttgarta i Bochuma, a možda i još kojeg protivnika ne bude li sve išlo po planu.

Bavarcima to sigurno nije drago čuti. Uostalom, to je značajan udarac i za Vatrenog jer je trebao igrati ključnu ulogu kod Vincenta Kompanyja. Bayern je potpisao novi ugovor sa Stanišićem početkom ljeta nakon njegove produktivne posudbe u Bayer Leverkusenu s kojim je osvojio i povijesni naslov prvaka Bundeslige, a ovo je trebala biti povratnička sezona u kojoj će zasjati u svome domu. Nažalost, morat će pričekati, a neće biti jedini u bavarskim redovima.

Društvo će mu u oporavku praviti i Hiroki Itō, koji je slomio stopalo prije nego što je momčad odletjela u Južnu Koreju na predsezonsku turneju u srpnju. Japanski branič će morati pričekati svoj natjecateljski debi za Bayern jer se očekuje da će izbivati ​​nekoliko mjeseci. Unatoč ozbiljnim ozljedama dvojice iskusnih braniča, Bayern ne planira potpisati ugovor s novim braničem. U razgovoru za Sky Sports u utorak, Max Eberl je inzistirao na tome da je momčad sposobna nositi se s odsutnošću Stanišića i Itōa.

"Imamo dobru momčad i dobro smo opremljeni. Kad su ozljede - kao što je bio slučaj s Hirokijem Itōom - prvo pitanje je bilo hoćemo li učiniti nešto na tržištu transfera. Planiranje je jedna stvar, ali nadamo se da će dečki biti ubrzo opet na terenu. Josip je danas (utorak, op.a.) imao operaciju i nadamo se da je sve prošlo u redu. On će se vratiti i momčad će biti spremna. Zbog toga imamo širok roster, ali ne preširok, kako bismo se nosili s ovakvim problemima", rekao je sportski direktor Bayerna, Max Eberl.

U svakom slučaju, hrvatski branič neće dopustiti da mu ovaj problem previše pokvari raspoloženje. Kroz karijeru nije imao velike probleme s ozljedama, a optimizam oko oporavka iskazao je i sam porukom iz bolnice: "vratit ću se još jači." Nakon ove dvomjesečne pauze, Kompany i Bayern u svojoj budućnosti računaju na njega, a Vatreni također.



Tagovi

Josip StanišićBayernLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.ozljeda

Ostale Vijesti