REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

Stanišić nakon povratka kući: „Htjela su me oba kluba, a želim igrati desnog beka“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 12:56

Josip Stanišić vratio se s posudbe iz Leverkusena kao njemački prvak

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić na najbolji je mogući način dokazao svoju snagu nako što je prošloga ljeta iz Bayerna poslan na posudbu da skuplja minute. U Leverkusenu, svom novom domu, stigao je i do minuta i do trofeja pod Alonsom. Sada kada su Bavarci vidjeli što su izgubili, žurno su ga vratili natrag i Vincent Kompany sada će imati i hrvatsku snagu u momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Novinari Kickera, Georg Holzner i Mario Krischel, koji izvještavaju iz bavarskog trening kampa u Tegernseeu razgovarali su kratko s Vatrenim.

"Napravio sam dobar posao. Godina je bila jako lijepa za mene, ali sretan sam što sam se vratio. Bayern je moj dom, kao i klub", samouvjereno je rekao Stanišić nakon Bayernove prijateljske pobjede od 14-1 kod Rottach-Egerna u srijedu navečer. Hrvatski reprezentativac je u ponedjeljak s momčadi otputovao u trening kamp u Tegernsee, gdje je odradio nekoliko treninga i probnu utakmicu protiv lokalnog kluba koja se jedva činila kao neki napor za Bavarce. Josip Stanišić igrao je prvo poluvrijeme u pobjedi.

"Još uvijek ćemo imati puno intenzivnih treninga, čak i kad se svi vrate, tako da sam uzbuđen. Pripreme pod novim trenerom su zabavne, a to je glavna poanta, ali naravno da se moramo i opet uklopiti."

O Stanišićevoj poziciji na terenu pod Kompanyjem još nije bilo razgovora, ali na pitanje što bi volio igrati naš Vatreni kratko rekao "najvjerojatnije desni bek". Pozicija koju je nedavno obnašao Joshua Kimmich i za koju bi se preporučio i zimski pridošlica Sacha Boey.

Ni Leverkusen ne bi imao ništa protiv da ga je zadržao, no to Stanišić nije htio pretjerano komentirati."Ne tiču ​​me se sve te spekulacije. Odradio sam svoj posao. Željela su me oba kluba, što je naravno tim bolje. Sada sam produžio ugovor s Bayernom, zato ostajem ovdje."

Bavarci ove sezone imaju velike planove jer ne žele da im Apotekari ili netko treći ove sezone uzme domaću krunu, onu koju su toliko dobro i toliko dugo držali u svojim rukama. Novi trener i nova sezona za novo podizanje bundesligaške 'tacne' na kraju sezone nadaju se u Bavarskoj. (eg)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip StanišićBayer LeverkusenBundesligaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti