Ivana Ivanović/ PIXSELL
Ivana Ivanović/ PIXSELL

Split opet slavi Livaju, Bijeli slomili očajni Osijek

sub. 31.08.24. | 20:40

Livaja je Hajduku donio važnu pobjedu pred reprezentativnu pauzu.

Nogometaši Hajduka u susretu su 5. kola HNL-a na Poljudu svladali Osijek sa 1-0 (0-0). Strijelac jedinog gola bio je Marko Livaja u 56. minuti. Hajdukov nositelj igre tako je stigao do četvrtog ovosezonskog gola, a sozbirom na to da ima i tri asistencije, sudjelovao je kod svih sedam Hajdukovih golova ove sezone.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo poluvrijeme ovog susreta bit će brzo zaboravljeno, Hajduk je bio bezidejan, a Osijek neambiciozan. Sve do 39. minute nije se dogodilo ništa vrijedno spomena, a onda je mladi Durdov lijepim udarcem iskosa s desne strane "ugrijao" dlanove Malenice. Potom su Rakitić iz slobodnog udarca u 42. i Kalik iz igre u 44. minuti prijetili no nisu bili dovoljno precizni.

Drugi je dio započeo izvrsnom prilikom za domaće, nakon kombinacije Durdova i Hrgovića na desnom krilu lopta je stigla u peterac do Kalika, ali Malenica je uspio zaustaviti njegov pokušaj da bi na odbijanac prvi stigao Hrgović koji je s jednog metra pogodio Malenicu u nogu.

Hajduk je poveo u 56. minuti kada je Livaja prihvatio loptu na 40-ak metara od suparničkog gola, odigrao dupli pas s Pukštasom, utrčao u kazneni prostor i rutinirano svladao Malenicu.

Činilo se kako je samo četiri minute potom Hajduk poveo i sa 2-0, nakon ubačaja Livaje iz slobodnog udarca Pukštas je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu, ali pokazalo se kako je bio u minimalnom zaleđu.

Osijek je prvi udarac u okvir gola suparnika uputio tek u 89. minuti kada je novopridošli Hernani pucao sa 10-ak metara iskosa, ali u dobro postavljenog Lučića.

Ovom pobjedom Hajduk je skočio na drugo mjesto sa 11 bodova, jednim manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, a jednim više uz također utakmicu više od treće Rijeke. Rijeka i Dinamo igrat će međusobno u nedjelju. Osijek je, pak, ostao deveti s jednim bodom, koliko ima i zadnji Slaven Belupo.

Hajduk - Osijek 1-0

Stadion Poljud, Split

Gledatelja: 17137

Strijelci: 1-0 Livaja (57., Pukštas)

Hajduk: Lučić - Hrgović (od 76. Sigur), Elez, Prpić, Diallo - Krovinović, Rakitić - Durdov (od 49. Trajkovski), Pukštas, Kalik (od 76. Dajaku) - Livaja (od 86. Benrahou)

Osijek: Malenica - Omerović )od 69. Soldo), Jelenić, Hasić, Jurišić - Nejašmić, Dantas (od 69. Hernani)- Bukvić (od 81. Živković), Mikolčić (od 81. Jugović), Matković - Ademi (od 18. Jakupović)

Sudac: Mario Zebec (Cestinca, Pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica, Jerko Crnčić (Vrbovec). VAR: Fran Jović i Ivan Starčević)

Žuti kartoni: Durdov (Hajduk)



Tagovi

HajdukOsijek

Ostale Vijesti