Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Šok na zapadu Zagreba: Dugododišnji predsjednik dao ostavku iako su se pioniri i kadeti plasirali u 1. HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 08:05

Prvi čovjek kluba koji nije uspio u doigravanju za Prvu NL odlazi nakon 12 godina, a ukupno 26 u klubu na raznim funkcijama

Neuspjeh u doigravanju za Prvu nogometnu ligu s Orijentom (1-2, 1-2) izazvao je potres u Kustošiji, klubu sa zapada Zagreba. Naime, predsjednik Vlado Babić nakon 12 godina čelništva odlučio je dati ostavku, pišu Sportske novosti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Babić je svojevrsni zaštitni znak Kustošije, u klubu je na raznim funkcijama 26 godina, uključujući i trenersku, vodio je klub od 2. zagrebačke lige do 2. ranga hrvatskog nogometa, no kap koja je prelila čašu nezadovoljstva bila je prošla sezona u kojoj se Kustošija, iako je bila glavni favorit, nije uspjela vratiti u Prvu nogometnu ligu (nekadašnja 2. HNL).

Kako piše Stjepan Konopljak u tiskanom izdanju SN, od dolaska menadžera Andyja Bare u klub i provjetravanja svlačionice te smjena trenera te lutanja u izboru igrača, Babić je na proljeće u dogovoru s Barom preuzeo sportsku politiku, nije uspio nadoknaditi jesenski zaostatak, izgubio u doigravanju s Orijentom te kao moralan čin odlučio se povući. Novog predsjednika izabrat će Skupština, koja će se izvanredno sastati u najskorijem roku.

Kustošija je ambiciozan projekt, u omladinskoj školi trenira puno djece, stoga je ostavka Babića došla kao hladan tuš s obzirom da su se pioniri i kadeti kluba također plasirali u 1. HNL, što su već ranije uspjeli juniori. Temelj za budućnost kluba postoji, ali o njoj će po svemu sudeći ubuduće voditi brigu novo vodstvo kluba. (nl)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Vlado BabićKustošijaAndy BaraDruga NLDruga nogometna liga

Ostale Vijesti