Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Fešta na Krimeji: Orijent ostaje u Prvoj NL, Gajzler presudio Zagrepčanima!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 21:05

Kustošija je imala svoje prilike, ali u dvije utakmice momčad sa Sušaka bila je bolja te je ovakav ishod na kraju potpuno zaslužen.

Druga utakmica za popunu Prve NL, rezultat isti. I Orijent ostaje u Prvoj NL! Nakon što je momčad Slobodana Grubora s 2-1 slavila u Zagrebu ovog ponedjeljka, s istim rezultatom slavili su i ovog petka na svojoj Krimeji pa su tako bez prevelikog stresa izborili ostanak u Prvoj NL. Junak utakmice je napadač Rijeke s privremenom adresom na Sušaku, Niko Gajzler, koji je bio precizan u 27. i 82. minuti, dok je za goste precizan bio Markelo u 76.minuti s bijele točke.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Orijent je bio puno bolji u prvom dijelu te su zasluženo u 27. minuti poveli. Ubačaj s desne strane uputio je Švrljuga, lopta je išla prema Faalu, ali ispred njega na pet metara čisti stoper gostiju Šušković. Na njegovu žalost, lopta je došla ravno u noge mladog Gajzlera koji mirno prima loptu na 11 metara i onda bez ikakvih problema matira ovog petka vrlo dobrog Kralja.

Pred sam kraj prvog dijela, domaćin je imao sjajnu priliku povećati svoje vodstvo, ali Faal je promašio nemoguće. Zaobišao je domaći napadač vratara Kralja, za njim je trčao Šušković, ali Gambijac je umjesto prazne mreže tukao pored gola.

U nastavku je Kustošija bila nešto bolja, a za svoju hrabriju predstavu nagrađeni su u 76. minuti. Bagadur je igrao rukom u svojem 16-ercu, Dario Bel je odlučno pokazao na bijelu točku, a Markelo, koji je u prvom dijelu pogodio i vratnicu, sjajno je izveo najstrožu kaznu i poentirao za 1-1.

Nada gostiju tinjala je tek šest minuta budući da je mladi Gajzler u 82. minuti poentirao za 2-1, što je u prijevodu značilo da velika fešta na Krimeji može započeti.

Orijent je, kad se sve zbroji i oduzme, u ove dvije utakmice protiv Kustošije bio bolji takmac te potpuno zasluženo ostaju u Prvoj NL i sljedeće sezone. (I.A.S.)

Orijent - Kustošija 2:1

Strijelci: 1-0 Gajzler (27.), 1-1 Markelo (76.-11m), 2-1 Gajzler (82.)

Stadion: Krimeja, gledatelja: 1000.

Glavni sudac: Dario Bel (Osijek)

Žuti kartoni: Črnko (Orijent), Šroler, Vajdovčić (Kustošija)

Orijent: Mohorović , Švrljuga , Bagadur, Mulac , Braut , Muminović 6, Črnko 6 (88. Bodetić), Valjan (59. Putnik ), Monjac (84. Zrilić ), Gajzler, Faal (59. Bubnjar )

Kustošija: Kralj, Boune, Puljić , Šušković, Jakopac, Starčić (46. Bošnjak), Kukoč (46. Šroler), Bizjak (61. Petković ), Mihaljević (70. Horvat ), Vajdovčić (61. Zorica), Markelo, Guja

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK OrijentOrijentKustošijaPrva nogometna ligaNiko Gajzler

Ostale Vijesti