REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Službeno: Conte potpisao s Napolijem do 2027.

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.06.24. | 12:43

U Serie A je osvojio četiri naslova prvaka kao glavni trener milanskog Intera i Juventusa, dok je u Engleskoj osvojio naslov prvaka s Chelseajem

Antonio Conte i službeno je postao trenerom talijanskog prvoligaša Napolija s kojim je potpisao ugovor do 2027. godine, priopćio je klub iz Serie A u srijedu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Conte je godinu dana pauzirao nakon odlaska s mjesta glavnog trenera u engleskom premierligašu Tottenhamu. Sada preuzima Napoli koji iza sebe ima lošu sezonu u kojoj je, pokušavajući obraniti naslov prvaka, završio na 10. mjestu.

"Sigurno mogu obećati jednu stvar: dat ću sve od sebe za rast momčadi i kluba. Moja predanost, kao i predanost mog osoblja, bit će potpuna", rekao je 54-godišnji Conte.

On ima bogato iskustvo u Serie A gdje je osvojio četiri naslova prvaka kao glavni trener milanskog Intera i Juventusa, dok je u Engleskoj osvojio naslov prvaka s Chelseajem.

Napoli je prošao kroz tri menadžera prošle sezone nakon što je trener Luciano Spalletti otišao i zatim preuzeo posao talijanskog izbornika. Zamijenio ga je Rudi Garcia, koji je dobio otkaz nakon četiri mjeseca, a nakon njega na klupu je zasjeo bivši trener Napolitanaca Walter Mazzarri. No ni on nije bio uspješan u novom pokušaju i nakon tri mjeseca ga zamijenio Francesco Calzona, izbornik Slovačke.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina, G)


Tagovi

Antonio ConteNapoliSerie A

Ostale Vijesti