Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Gazda Napolija udovoljava svakom Conteovom 'hiru': U Napulj stiže kritizirani belgijski napadač?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 09:29

Sprema se nova ludnica na jugu Italije

Prošle sezone naslov prvaka i osmina finala Lige prvaka, ove sezone deseto mjesto bez Europe, a ovog ljeta posezanje duboko u klupsku blagajnu. Put je do koji je prošao i koji čeka Napoli, s tim da se u Napulju nimalo ne čeka s ovim posljednjim dijelom 'jednadžbe'.

A kako bi vratio Napoli u vrh talijanskog nogometa, gazda Aurelio De Laurentiis odlučio je za trenera postaviti tipa s kojim dijeli slične karakteristike, a 'ludilo' je možda najbliži opis kojim bi se mogao opisati ovaj novi, 2.0 Napoli.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Antonio Conte ime je frontrunnera za gažu u Napulju i on bi, pišu najbitniji talijanski sportski mediji La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport i Tuttosport, uskoro trebao postati nabolje plaćeni trener u čitavoj Serie A.

Inače, najplaćeniji trener u Italiji je Interov Simone Inzaghi. Njemu milanski velikan na godišnjoj razini isplaćuje 5,5 milijuna eura, na što još treba dodati bonuse. Talijani pišu kako bi Conte trebao potpisati trogodišnji ugovor vrijedan osam milijuna eura neto, uključujući bonuse.

Na Conteu, međutim, De Laurentiis ne staje – prvi čovjek Napolija želi udobrovoljiti novom treneru pa će mu tako ispuniti prvu želju kojoj je ime Romelu Lukaku. Iako je u posljednjih godinu, dvije belgijski napadač pao u formi, Conte mu i dalje vjeruje i smatra kako je Lukaku idealna zamjena za Victora Osimhena koji je na izlaznim vratima kluba. Nigerijski napadač je blizu Premier ligi, spominje se Chelsea.

A Conte će se morati pozabaviti i raspetljavanjem čvorova: Di Lorenza i Kvarachelije. Prvi je razočaran ovosezonskim izdanjima kluba i želi napustiti Napulj, ali Conte će obaviti razgovore s njim i vidjeti ima li prostora za pregovore oko ostanka. Što se Kvarachelije tiče, on je na meti PSG-a koji je spreman za usluge Gruzijca izdvojiti i do sto milijuna eura. Ako se Hviča i Napoli ne dogovore oko novog ugovora, popularni Kvaradona će mahnuti na pozdrav ovog ljeta. (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Serie ANapoliAurelio De LaurentiisAntonio ConteRomelu Lukaku

Ostale Vijesti