Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Službeno: Bivšem hrvatskom prvoligašu oduzeto 10 bodova, izbačeni su u Prvu ŽNL!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 11:37

U 3. NL Jug ostaje Zmaj iz Makarske…

Dana 20. svibnja povjerenik 3. NL jug, donio je odluku po kojoj se RNK Split oduzima deset bodova zbog prekršaja iz čl.69 st.1 Pravilnika o nogometnim natjecanjima, uz obrazloženje da je nad RNK Split s.d.d. pokrenut stečajni postupak. Klubu nad kojim se vodi stečajni postupak sukladno odredbama Stečajnog zakona oduzima se 10 bodova koje je osvojio u prvenstvu tijekom kojeg je otvoren stečajni postupak, javlja portal Dalmatinski nogomet.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Protiv navedene odluke RNK Split kojeg zastupa stečajni upravitelj Milan Bariša Obradović podnio je žalbu, a Komisija za žalbe HNS-a odlučila je kako žalba nije osnovana te su potvrdili odluku povjerenika.

RNK Split 2014. godine igrao je kvalifikacije za Europsku ligu, izbacivali su redom Miku, Hapoel Beer Shevu, Chernomorets, no na posljednjoj stepenici nisu uspjeli svladati Torino. Na domaćem terenu u Dugopolju izvukli su nulu, no u gostima su izgubili minimalnim rezultatom i tako ostali bez povijesne šanse za plasman u skupine Europske lige. Iz HNL-a su ispali u sezoni 2016/17. kad su osvojili posljednje deseto mjesto. Bio im je ti drugi izlazak u Europu, 2010. godine igrali također pretkola Europske lige, izbacili Domžale, a zaustavio ih je Fulham.

Oduzimanjem deset bodova Splitu, u 3. NL jug ostaje Zmaj iz Makarske, a Splićani sele u 1. ŽNL koju bi trebali igrati u novoj sezoni. Pitanje je samo gdje, jer Javna ustanova športski objekti Split koliko imamo informacije im je zabranila igranje na Parku mladeži od sezone 2024./25.(G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Treća nogometna ligaRNK SplitZmaj MakarskaPrva ŽNL

Ostale Vijesti