Slovački super talenti: Nekada u Chelseaju i Cityju... S 25 godina briljiraju za petrodolare! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.04.15. | 09:55

Stanje na bankovnom računu im je zavidno, no jesu li mogli bolje?

Prije nekoliko godina u engleskom nogometu pojavila su se dva velika slovačka talenta – Vladimir Weiss u Man Cityju, odnosno Miroslav Stoch u Chelseaju. Ne samo da su bili sunarodnjaci, nego i vršnjaci, ali i vrlo slični nogometaši – moderna krila s odličnom tehnikom.

Ispalo im je zajedničko i da se nisu uspjeli probiti u teškoj konkurenciji engleskih velikana. Weiss je za City nastupio tek jednom u Premierligi, a nisu mu pomogle niti posudbe u Boltonu, Rangersu i Espanyolu. Nakon Pescare i Olympiacosa, pomalo je šokirao kada je prošle godine, kao 24-godišnjak, otišao u Katar i potpisao za Lekhwiyu.

Sličan put imao je i Stoch. On je za Chelsea upisao četiri premierligaška nastupa, kalio se u Twenteu, pa otišao u Fenerbahče. Poslije tri godine turski klub posudio ga je u PAOK, a onda iznenađujuće u – Ujedinjene Arapske Emirate! Tamo Stoch igra za Al Ain, kojeg vodi hrvatski trener Zlatko Dalić.

Zanimljivo, Stoch je 2012. osvojio FIFA Puskas Award, nagradu za gol godine. Njegova golčina Genclerbirligiju pobijedila je majstorije Falcaa i Neymara. Pokazuje se, nije mu pretjerano pomogla u karijeri, kao što vjerojatno neće pomoći niti Weissu krasan gol kojeg je zabio jučer...

Naime, u utakmici azijske Lige prvaka Weiss je zablistao pogodivši fenomenalno suprotni kut vanjskim dijelom kopačke. Da stvar bude bolja, bio je to pogodak koji je Lekhwiyi donio minimalnu pobjedu protiv Bunyodkora. Možda neće u konkurenciju za Puskasovu nagradu, no zaslužuje sve pohvale...

(Foto: Action Images)


Tagovi

Vladimir WeissMiroslav StochKatarAl AinLekhwiyaManchester CityChelsea

Ostale Vijesti