Facebook Ružomberok
Facebook Ružomberok

Sličnosti i razlike: Bijeli imaju Raketu, a Ružomberok svog Rakytu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 08:08

Suparnik Bijelih je 'radna momčad' koja igra u sustavu 3-4-3, a prošle sezone su osvojili slovački Kup

Hajdukov idući europski protivnik nema velikih zvijezda, pa premda je momčad Gennara Gattusa odigrala ispod svojih kapaciteta na Ovčjim Otocima, Ružomberok se čini kao suparnik po mjeri koji bi Bijeli trebali svladati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Radi se o momčadi koja je prošle sezone zauzele šesto mjesto u slovačkoj ligi, ali je Europu izborila osvajanjem nacionalnog Kupa. U Trabzonu nisu imali velikh izgleda pred 26 tisuća ljudi, neke prilike su stvorili, ali već u prvoj utakmici svoje su šanse za napredovanje u Europskoj ligi porazom 0-2 sveli na minimum.

Turci su slavili u uzvratu 1-0 i prošli dalje, dok Slovacima slijede dvije utakmice s Hajdukom. Na TM-u vrijede nešto manje od sedam milijuna eura, nemaju neko ime koje se posebno ističe, valja tek naglasiti da igraju u sustavu 3-4-3, te da unatoč ofenzivnoj formaciju, većinom se oslanjaju na kontre.

Kako će biti u Slovačkoj tek ćemo vidjeti, Hajduk će morati bolje nego na Ovčjim Otocima, a očekuje ih sličan stadion koji može primiti nešto manje od pet tisuća ljudi, što znači da će navijači bije imati oko 250 mjesta.

Destinacija je udaljena oko tisuću kilometara od Splita, grad je smješten u kotlini, centar je drvoprerađivačke industrije, ali s brojnim termalnim izvorima, tako da uovo doba cvjeta i turizam.

Poznavatelji prilika u Slovačkoj kažu nam da imaju stabilnog sponzora koji ulaže u momčad, većinom domaće igrače, dok je trener Čeh – Ondrej Smetana, 41-godišnjak koji ih je izveo u Europu.

Za vikend igraju doma s Trenčinom, pitanje je hoće li nastupiti jedan od boljih igrača Oliver Luterán, koj je u Turskoj izišao ranije, ne zna se još njegovo stanje.

No imaju igrača zanimljivog prezimena Jakuba Rakytu koji nije igrao u Trabzonu, ali interesantan je za poigrati se. Jer ako oni imaju Rakytu, Hajduk ima Raketu, Ivana Rakitića koji je imao nadimak Rakita, dok ga Slaven Bilić nije prozvao Raketom.

Njima će sigurno biti od velike časti ugostiti Gattusa, Ivana Perišića, Marka Livaju i Rakitića, no treba biti na oprezu jer su 'radna momčad' koja može iz ničega postići pogodak. Osim ponekog češkog igrača nemaju drugih stranaca.

Nastojat će izvući što bolji rezultat da ne bi naletjeli na grotlo Poljuda, jer pred ispunjenim tribinama u Trabzonu nisu se najjbolje snašli.

U Trabzonu su igrali u sljedećem sastavu:

Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš (56. Köstl) – Gomola, Lavrinčík, Luterán (56. Múdry), Tučný – Hladík (80. Domonkos), Chrien (71. Chobot), Gerec (71. Boďa).


 


Tagovi

RužomberokHajdukKonferencijska ligaIvan Rakitić

Ostale Vijesti