HNK Hajduk
HNK Hajduk

Konferencijska liga je prva Hajdukova briga, smiješi se zarada, možda neće biti prodaje dragulja

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.08.24. | 11:32

Prije puta u Ružomberok, Bijeli u nedjelju dočekuju Slaven Belupo, a u ponedjeljak će saznati tko im stoji na putu za plasman u ligašku fazu europskog natjecanja

Hajduk je uspješno prošao prepreku zvanu HB Tórshavn, odigrao 0-0 na Ovčjim Otocima i saznao idućeg suparnika s kojim se susreće u četvrtak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na svom putu u Konferencijsku ligu Hajduk mora proći Ružomberok, ta je utakmica na rasporedu u Slovačkoj 8. kolovoza, a prije toga će Bijeli otvoriti sezonu sa Slaven Belupom na vjerojatno punom Poljudu, a dan nakon toga doznati i s kim bi trebali igrati u play-offu za ulazak u Konferencijsku ligu.

Sv ide svojim tijekom za momča Gennara Gattusa koja je u Tórshavnu malo patila, ali objektivno domaćin nije imao 'streljiva' za više od eventulna pobjede od jedan razlike. Hajduk je igrao koliko je trebao u uvjetima na niskoj temperaturi i umjetnoj travi, a dojam je, i da je primio pogodak, vjerojatno bi ga anulira.

Prednost od 2-0 s Poljuda se pokazalal presudnom, najveću priliku imali su u drugom dijelu Ismaël Diallo i Marko Livaja u nastavku, kada je pogođena vratnica, a svoje je obranio Ivan Lučić u dva navrata, pokazavši kako je dobar u intervencijama nogom.

Napokon je zaigrao i Ivan Rakitić, koji je donio mirnoću pred kraj susreta, a Aubdelie Sanyang Bamba još nije za konačnu ocjenu nakon dva nepuna susreta, premda ima startni korak, a bio je jednom i u prilici. Kad se zna da je nastupio umjesto Emira Sahitija kojega je Gattuso ostavio u Splitu, a najavio da od petka ponovno kreće od nule, znači da Bijeli raspolažu solidinim kadrom.

Ružomberok smo gledali dok nije počelo na Ovčjim Otocima i zaključak je da se radi o momčadi koja se prvenstveno brani i ne zna igrati pod pritiskom, premda su imali kod 0-0 dvije situacije i mogli Trabzonspor staviti na muke.

Međutim, radi se o puno kvalitetnijem sastavu od momčadi s Ovčjih Otoka koja bi bez talijanskojg trener bila puno lakši zalogaj. Očekuje se da će Bijeli u Slovačkoj odigrati još jednu taktičku utakmicu na rezultat, a onda pred punim Poljudom 15. kolovoza, kada Ivan Rakitić, Ivan Perišić te Bamba budu imali više treninga s momčadi, biti pravi.

Ulazak u ligaško natjecanje je cilj koji može spriječiti prodaju Rokasa Pukštasa, novac koji se može dobiti bio bi dovoljan za još pokoje pojačanja za kojim vapi Gattuso, pogotovu na krilu te na poziciji centralnog napadača.

Takav pojačani Hajduk mogao bi igrati na dva fronta, iskoritisti nešto lakši raspored u domaćoj ligi dok traju borbe za Europu. Deset utakmica je iza momčadi trenera Gattusa u kojima je doživljen samo jedan poraz od Kalcer Radomlja, pa neka Hajduk ne napada kako bi talijanski strateg htio, može odigrati pregmatično na rezultat što je u konačnici najvažnije u ovoj fazi.

S pravim Perišićem, Rakitićem i Bambom, te ako se oporavi Niko Sigur, pita koju 'mijesi' Gattuso, ima potencijala. Vidjet ćemo jedino je li spremna na ritam 'četvrtak-nedjelja', još najmanje dva tjedna, ali i više ukoliko prođe Slovake.

Odstranjivanjem Emira Sahitija za posljednji dvoboj trener je pokazao svoju čvrstu ruku, naglasio da kod njega nema nediscipline, a s obzirom koje je klubove i igrače vodio u karijeri, vrući Split i Hajduk su za njega 'piece od cake'.

Veliki je dobitk u igračkom i marketinškom smislu dolazak Rakitića koji je skupa s Perišićem i kapetanom livajom puniti stadion, a 'europsko ludilo' Hajduka koji je promovirao i treći dres na Ovčjim Otocima, nastavlja se.

Nema odmora, unatoč dolasku u Split tek jutros, Bijeli će popodne trenirati kako bi imali vremena 'prešaltati' se na Slaven Belupo koji vodi nekadašnji igrač Hajduka Ivan Radeljić koji će htjeti iskoristiti umor splitske momčadi koja će 'htjela-ne htjela' misliti na put u Ružomberok koji im slijedi.

Konferencijska liga je veliki cilj navijača i kluba, je rdonosi 3,17 milijuna eura za ulazak te još najjmanje šest utakmice u kojima se može zaraditi 133 tisuće eura po bodu.

Tri domaće europske utakmic nose dodatni prihod, a još je davno isticano da igranje ligaške faze europskog natjecanja spašava Hajdukov budžet i budućnost.



 


 


 


Tagovi

HajdukKonferencijska ligaGennaro GattusoHrvatska nogometna ligaIvan RakitićSlaven BelupoHB TórshavnždrijebRužomberok

Ostale Vijesti