Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Slaven Bilić više nije trener Fateha!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.08.24. | 10:16

Nesuglasice trenera s klubom kulminirale su na pripremama u Sloveniji i čini se da bivši hrvatski izbornik napušta Saudijsku Arabiju

Prema zasad neslužbenim, ali pouzdanim informacijama Slaven Bilić više nije trener saudijskog Al Fateha. Sam klub tu vijest još nije objavio, štoviše, na službenoj stranici pišu u tijeku priprema u Sloveniji i Bilićevim planovima za novu sezonu, međutim, s više je strana sletjela informacija da Bilić napušta Fateh, da je samo pitanje sata kad će vijest postati i službena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Za mnoge takav rasplet neće biti iznenađenje, jer već dugo tinja i Bilićevo nezadovoljstvo u klubu, a razlog je prvenstveno tanak igrački kadar, koji Bilić i njegov stožer imaju na raspolaganju za novu sezonu. Govorio je o tome Bilić i u nedavnom intervjuu za Germanijak, koji možete pročitati OVDJE.

Tako je Bilić, primjerice, u pripremnim dvobojima protiv Lokomotive i Varaždina imao nedovoljan broj igrača pa je u napad morao gurnuti jednog od svojih kondicijskih trenera. Da se malo našalimo, ne bismo se čudili da je u nekoj od idućih utakmica zaigrao i jedan od prvih suradnika Dean Računica!

Al Fateh ne spada u sam vrh saudijskog nogometa, nije dio onog glamouroznog društva i za novu sezonu dodatno mu je smanjen budžet, očito je da klupski čelnici ne mogu pratiti Bilićeve želje, osnažiti momčad i ganjati visoke ambicije. U Sloveniji je, čini se, došlo do konačnog 'raskola' između Bilića i predsjednika kluba i nakon što je nedavno iz Al Fateha otišao sportski direktor i glavni čovjek razvoja nogometa Dino Julardžija, sad je na pragu odlaska i ostatak hrvatskog društva na čelu s Bilićem. Bilić i suradnici odradili su s klubom pripreme u Sloveniji, zatim igračima dali nekoliko slobodnih dana i zakazali novi sastanak u Arabiji pa su i oni ostali u Hrvatskoj. I baš u tim danima kratkog odmora u domovini saznali da više nisu na kormilu kluba.

Inače, Slaven Bilić nedavno se ponovno spominjao kao kandidat za klupu Besiktasa, no na tu je klupu sjeo Giovanni van Bronckhorst, a Slaven Bilić imao je svoje zagovornike i kad je Hajduk tražio novog sportskog direktora i ta je priča bila, navodno, vrlo ozbiljna. No, tada nije Bilić bio slobodan, sad jest i tko zna što nosi bliska budućnost.

Slijedi li Bilićev povratak u hrvatski nogomet? U Hajduku su sad i fotelja sportskog direktora i trenerska klupa popunjeni, kao što je izbornički posao još uvijek čvrsto u Dalićevim rukama. A Bilić je figurirao i kao ozbiljan kandidat za Dalićeva nasljednika, ako on napusti reprezentaciju. No, sve tu to bili računi bez krčmara, jer Bilić je imao u Arabiji dobro plaćen i siguran posao. Ali, ako se ili kad se priče o odlasku pokažu točnima, ako se okolnosti s vremenom promijene, a Bilić u međuvremenu ne pronađe novi posao, sve je moguće. Pogotovo što znamo da se Slaven želi vratiti kući.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slaven BilićAl FatehLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti