Pixsell
Pixsell

Sekulić: "Željeli smo uzvratiti Slovacima"; Mataja: "S Francuzima u Lavalu i Zagrebu idemo otvorenog garda"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 08:03

Protagonisti velike pobjede Hrvatske nad Slovačkom dali su svoj osvrt na jučerašnju pobjedu, ali i sjajno otvaranje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. u Uzbekistanu.

Hrvatska futsalska reprezentacija u srijedu je s 4-0 svladala Slovačku u pulskoj dvorani Mate Parlov i rujanski ciklus Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. završila s maksimalnih šest bodova. Hrvatska je, nakon 5-1 pobjede nad Njemačkom u Chemnitzu, uvjerljiva bila i u drugom dvoboju kvalifikacija. Futsal Vatreni nakon dva kola predvode kvalifikacijsku ljestvicu sa šest bodova, dva više od Francuske s kojima u listopadu igramo dvije utakmice. Prvu 5. listopada u Lavalu, a drugu 10. listopada u Zagrebu.

Zadovoljan s igrom nakon utakmice bio je hrvatski izbornik Marinko Mavrović.

"Ulazak u utakmicu bio je odličan, odigrali smo fantastično u prvom poluvremenu. Nakon visokog vodstva, Slovaci su ušli u rizik s golmanom-igračem, a veseli nas što ni tada nismo primili pogodak. U oba pravca bila je to savršena utakmica, čestitke igračima i stožeru. Analizirali smo Slovake u detalje, pogotovo nakon EP-a, a sada nas čeka Francuska. Imamo malo vremena za novu analizu i idemo po što bolji rezultat. Niko Vukmir je na kraju dobio priliku makar nismo vježbali igrača manje s njim, no on je to zaslužio, radi se o fenomenalom, korektnom dečku koji daje maksimum u oba pravca i njegovo vrijeme tek dolazi", rekao je nakon utakmice Marinko Mavrović, izbornik Hrvatske.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska je načela Slovačku golom pivota Olmissuma Antonija Sekulića u 7. minuti utakmice, a stasiti Slavonac u 12. je pogodio za 3-0 prednost naše reprezentacije.

"Mislim da smo odigrali dobro i zrelo. Bolio nas je onaj poraz od Slovačke s Europskog prvenstva i željeli smo im uzvratiti, napravili smo sve za pobjedu. Držali smo se dogovora, sve nam je išlo, napravili smo dobar posao sa svih šest bodova u prve dvije utakmice i već sada bih pozvao gledatelje u zagrebački Dom sportova protiv Francuske. Ovdje je bilo divno, publika je navijala i hvala im. Početak kvalifikacija plod je našeg rada, i individualnog i zajedničkog, sve nam se vratilo", rekao je Sekulić.

Priliku na jučerašnjoj utakmici dobila su i dva 'domaća' igrača. Dok je Niko Vukmir ušao pri samom kraju utakmice, David Mataja krenuo je na poziciji pivota od prve minute. Bio je dosta aktivan, ali gol na kraju nije zabio...

"Od početka smo držali dobar tempo, prema dogovoru u svlačionici, i držali smo konce igre. Nismo dali Slovacima nikakvu šansu. Željeli smo svih šest bodova na početku kako bismo mogli u ogled s Francuzima otvorenog garda. Nadam se da ćemo ponoviti ovakvu igru, onda imamo priliku već u listopadu osigurati vizu za Uzbekistan", rekao je mladi istarski napadač.




Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalfutsal

Ostale Vijesti