REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Šef Red Bulla demantirao postojanje zanimljivog dodatka u Kloppovom ugovoru: „Veselimo se dugoj suradnji“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 15:37

Podsjetimo, prije koji dan RB je potvrdio 57-godišnjeg Kloppa kao šefa Globalnog nogometa

Generalni direktor Red Bull grupacije, Oliver Mintzlaff, demantirao je izvještaje o navodnoj izlaznoj klauzuli Jürgena Kloppa prema kojoj bi ih donedavni trene Liverpoola mogao napustiti dobije li ponudu za posao njemačkog nogometnog izbornika.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Jürgen Klopp nema izlaznu klauzulu i veselimo se dugoročnoj suradnji", rekao je 49-godišnjak njemačkoj tiskovnoj agenciji. Mintzlaff je naglasio da Njemačka ima "fantastičnog nacionalnog trenera" u Julianu Nagelsmannu .

Podsjetimo, prije koji dan RB je potvrdio 57-godišnjeg Kloppa kao šefa Globalnog nogometa. Bivši trener FSV Mainza, Borussije Dortmund i Liverpoola počet će raditi kao šef nogometa u Red Bullu 1. siječnja 2025. godine.

“Povratne informacije u cijelom svijetu o njegovoj predanosti bile su izvanredne i uvjereni smo da ćemo poduzeti sljedeće razvojne korake s Jürgenom u svim područjima sporta,” rekao je Mintzlaff. Ipak, Red Bullov ugovor s kultnim trenerom naišao je na kritike nogometnih tradicionalista i romantičara.

Mintzlaff i Red Bull očekuju da će Klopp "dostići još višu razinu i smanjiti zaostatak za apsolutno najboljim momčadima." Pohvalio ga je kao inspirativnu osobu koja nadahnjuje i nadahnjuje mnoge ljude. "I upravo će to imati vrlo pozitivan učinak na naše nogometne obveze", rekao je Mintzlaff.

Podsjetimo, zagrebački Dinamo će na gostovanje jednoj od Red Bullovih momčadi - Salzburgu - 23. listopada. Trenutno su u velikoj krizi što bi Modri mogli iskoristiti za skupljanje bodova u Ligi prvaka, ne bude li Klopp i prije aktivacije ugovora 1. siječnja posložio redove Austrijanaca. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Red BullRed Bull SalzburgLeipzigRB LeipzigJurgen KloppAustrijska BundesligaBundesliga

Ostale Vijesti