Scholes otvorio paljbu po Van Gaalu: Ovo je negledljivo

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.02.15. | 10:13

Agonija forme Manchester Uniteda traje i drugu uzastopnu sezonu, a na bljeskove momčad Louisa Van Gaala djeluje poput onih nekadašnjih Crvenih vragova. Nakon poraza od Manchester Cityja početkom studenog momčad s Old Trafforda vezala je 11 utakmica bez poraza, od čega je bilo 8 pobjeda. No, tada je stigao Southampton koji je ponovno otvorio stare rane. Istina United ne bilježi poraze, ali se 'nule' protiv West Hama i Cambridgea mogu svrstati pod poraze.

Ako netko zna sve probleme i nedostatke u igri momčadi Louisa Van Gaala onda je to, između ostalih, legendarni Paul Scholes, veznjak koji je koncem pretprošle sezone rekao 'dosta' nogometu. Nije Manchester United izgubio samo velikana na travnjaku, već i trofeje koji su bili zaštitni znak Old Trafforda.

 „Nije ugodno gledati način na koji igraju. Velikim posjedom žele doći do dominacije na terenu“, prve su riječi Scholesa za britanski BT Sport na upit o načinu igre današnjeg Uniteda.

Kada pogledam Manchester United od prije 20, 30 ili 40 godina, tada navijače nije previše dirao posjed lopte. Jedino što su htjeli vidjeti su golovi, jer to je ono što donosi uzbuđenje na tribinama. Takvo što danas ne razumiju u klubu“, prokomentirao i uputio oštru kritiku na rad Nizozemca.

Velik je problem, po njegovom mišljenju, nedostatak hrabrosti u kreativnom dijelu momčadi.

Kada pomislim na vezni red i napadače, tada je sve u uzimanju rizika. Morate imati hrabrosti ne bi ste li riskirali. Navijači kluba žele uzbuđenje i žele biti na rubovima svojim sjedišta kada prate utakmicu. Istina, trenutno ne primaju previše pogodaka, ali ne stvaraju ni previše prilika“, kazao je Scholes.

Osim toga, Scholes smatra kako ključ svega leži u onim najisturenijim igračima.

„Igra Manchester Uniteda bi se trebala temeljiti na točnom slanju lopti prema dvojici vrhunskih napadača. Uvijek kažem kako je u nogometu pravilo da ste dobri onoliko koliko su vam dobra dva najisturenija igrača. U sadašnjem slučaju, koji god dvojac da igrao nije bio na očekivanoj razini“, lupio je Scholes po Falcau, Van Persieju, Wilsonu i Rooneyu.

Scholes smatra Van Gaal ponajveću grešku radi sa svojom najvećom zvijezdom.

Rooney bi trebao igrati naprijed gdje može dati dodatnu snagu i donijeti pogotke. On je igrač koji zabijati pogotke i stvara prilike. Trenutno je na desnoj strani veze gdje nema puno koristi od njega i nema ga u protivničkom šesnaestercu. U utakmici protiv West Hama ove nedjelje nije imao ni jedan dodir unutar kaznenog prostora. Sjetite se samo koliko je pogodaka Rooney dao za Manchester United i Englesku“, zaključio je legendarni veznjak s Old Trafforda.

Wayne Rooney, 464 nastupa za Manchester United i 224 postignuta pogotka, 100 utakmica u dresu nacionalne vrste i 46 golova. Pametnom dosta, ne i Van Gaalu.

(Foto: Foto Action)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PremiershipWayne RooneyPaul ScholesManchester United

Ostale Vijesti