Action Images/Jason Cairnduff
Action Images/Jason Cairnduff

Scholes: "Bilo je odvratno za gledati", Keane: " Trebali bi se sramiti svojeg života"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.04.22. | 15:59

Legende Uniteda ogorčene nakon katastrofalne predstave Vragova u jučerašnjem derbiju protiv Liverpoola.

Novi derbi, nova glavobolja.

Kako drugačije objasniti novi potop Manchester Uniteda. Sinoć su, na prepunom Anfieldu u utakmici koja je puno značila rezultatski i jednima i drugima, pokazao koliko je slab pokraj svojeg najljućeg rivala. Redsi su, usudimo se reći s pola snage, pregazili United rezultatom 4:0, i tako još jedanput razotkrili sve manjkavosti svlačionice na Old Traffordu.

Tradicionalno, prije i poslije susreta, britanski Sky je ugostio Royja Keana i Phila Nevilla koji iz tjedna u tjedan moraju tražiti nove epitete za igru kluba u kojem su ostavili svoju karijeru. Prije je to bila ljutnja, a sada je – razočaranje.

“Ova momčad nije niti simpatična, nemaju dušu. Mislim da se igrači nemaju s kime poistovjetiti. Jasno mi je da je nogometašima teško razgovarati s medijima, ali je sve tako robotski, bez emocije” požalio se Keane, jedan od onih koji su uvijek “ginuli” za United.

Nitko ovih dana ne želi imenovati one najgore, ali Keane smatra kako je dio igrača odustao nakon poraza od Evertona.

“Njih šest ili sedam, pogledajte ih nakon susreta s Toffiesima otprije koji tjedan – nema ih nigdje, napustili su klub, figurativno rečeno. Vidi se to po njihovom stavu na terenu. Oni su na godišnjem, isključili su se. Kao da se ne pojave na terenu, izgube 4:0, klimaju glavama kada se spuštaju u tunel. Trebali bi se sramiti svojeg života. Trebali bi se skrivati” orkutno je komentirao temperamentni i prgavi Irac.

"Izgubio sam dio ljutnje tijekom ove očajne sezone, sada sam malo više tužan, nije to lako gledati. Volio bih vidjeti da se barem malo više bore."

Isto tako, iako je United klub 21.stoljeća gdje se, uz svo dužno poštovanje prema srčanosti i požrtvovnosti, ipak “živi” od rezultata, Scholes je posebnu poruku uputio onima kojima fali borbenog duha, pogotovo u derbiju ovakvog tipa.

"Oni bi najviše voljeli da je za njih sezona gotova i da mogu otići, ali na žalost ne mogu se sakriti. Ne možeš doći na Anfield i tako se ponašati. Bilo je odvratno za gledati, ne zaboravite koliki su put navijači prešli. Morali bi se barem malo više boriti, zbog navijača ako ne zboog ičeg drugog."

To u neku ruku i jest bolna istina. Primjerice, Liverpool je godinama bio nedostojan protivnik Fergusonovim Vragovima, ali su, ako ništa, uvijek skupo prodavali svoju kožu, pogotovo na Anfieldu. United je uglavnom nosio pobjede iz međusobnih dvoboja, ali je Liverpool ostavio sve što ima na terenu, bez obzira na razliku u kvaliteti.

Jučer se United – predao. Neobjašnjivo je gledati kako Elanga čeka da mu lopta dođe u noge dok ga Robertson pritišće i oduzima mu posjed koji je u istoj akciji rezultirao trećim pogotkom. Jer, ako već ne ide finim nogometnim tehnikama, momčad uvijek može odigrati čvrsto i muški, pa makar izgubili kao jučer nakon bezglavog juriša.

Ovako, mlitavo i mlako, United ne može daleko. Crveni dio Manchestera je, baš kao i Barcelona prije koji mjesec, u krizi svega. Od igre do identiteta. Koliko će dolazak pragmatičnog Nizozemca Erika Ten Haga pomoći, pokazat će vrijeme jer je sadašnji trener Ragninck najavio potpuno rekonstrukciju momčadi. Pričekat ćemo barem do zime, tek onda će biti jasno koliko može takav novi United.



Tagovi

Roy KeanePaul ScholesManchester UnitedLiverpool

Ostale Vijesti