Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SASTAVI (Rijeka – Varaždin): Dogan od prve minute, Smolčić na klupi, Šafarić bez većih iznenađenja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.10.24. | 17:13

Utakmica se igra na Rujevici s početkom u 18.30 sati (Max Sport 1).

Treću utakmicu 11. kola HNL-a na Rujevici će ove subote s početkom u 18.30 sati (Max Sport 1) odigrati nogometaši Rijeke i Varaždina. Budući da je riječ o okršaju druge i četvrte momčadi prvenstva, neki će reći kako je riječ i o 'derbiju kola', premda je svima jasno kako će se pravi derbi kola odigrati ove nedjelje kad će na Maksimiru Dinamo ugostiti Osijek.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Posljednji put kad su Rijeka i Varaždin odmjerili snage, u baroknom gradu pogodaka nije bilo, a ta utakmica ujedno je bila i posljednja Željka Sopića na klupi Rijeke. Naslijedio ga je Radomir Đalović kojem je ovo druga službena utakmica u HNL-u u ulozi glavnog trenera. Naime, kad je dobio potrebne licence, Đalović je 'debitirao' u HNL-u kao trener (prethodno je bio predstavnik kluba, dok je 'trener' bio Darko Raić-Sudar) u ogledu protiv Lokomotive (2-2), a sada će protiv svojeg nekadašnjeg suigrača tražiti svoju 'prvu službenu' HNL pobjedu kao glavni trener.

Šafarić je u najavi utakmice rekao kako respektira Rijeku, ali zajedničko razmišljanje Varaždinaca bilo je - na Rujevici možemo slaviti. S druge strane, Rijeka već neko vriijeme ima problema s realizacijom, ali vjeruju da bi se to ove subote moglo popraviti budući da su u posljednjih pet utakmica protiv Varaždina na Rujevici ukupno postigli 10 pogodaka, odnosno dva po susretu.

Za utakmicu na Rujevici treneri su se odlučili za sljedeće sastave:

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić - Galešić, Majstorović, Radeljić, Čabaja - Petrovič . Pašalić, Fruk, Janković, Rukavina - Dogan

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - Maglica, Ba, Nekić, Alić - Marina, Latković - Mitrovski, Mamić, Šego - Poldrugač

Glavni sudac utakmice bit će Toni Dadić (Zagreb), dok će u VAR sobi biti Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).



Tagovi

HNK RijekaRijekaNK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti