Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

SASTAVI (Rijeka – Šibenik): Selahi, Majstorović, Goda i Gojak na klupi, Carević iznenadio!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 18:53

Posljednja utakmica 7. kola HNL-a igra se na Rujevici s početkom u 20 sati (Max Sport 1)

Nogometaši Rijeke u 7. kolo HNL-a ušli su kao lider prvenstva, ali utakmicu protiv Šibenika dočekuju na drugom mjestu. Razlog tom 'padu' je slavlje Hajduka protiv Gorice, a ako momčad Radomira Đalovića želi dočekati Jadranski derbi kao lider prvenstva, protiv Šibenika do moraju doći do pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema procjenama, na Rujevici će biti više od pet tisuća gledatelja, što bi svakako domaćinu trebao biti vjetar u leđa. Bit će i Funcuta, oni će se smjestiti u 'kavezu', a zanimljivo je da posljednji put kada su gostovali na Kvarneru su svoje 'mjesto pod suncem' pronašli na tribini koja pripada Armadi. Naime, Narančasti su posljednji put na Rujevici gostovali u finalu Kupa kad im je protivnik bio Hajduk. U tom ogledu su gosti iz Splita pronašli put do pobjede, a kako je Šibenik u tom ogledu bio domaćin, oni su dobili mogućnost svoje navijače smjestiti tribinu na kojoj do njih nije bio nitko izuzev Armade.

Kad je pak riječ o posljednjem ogledu Rijeke i Šibenika na Rujevici, on se odigrao 8. travnja prošle godine kada je jedini pogodak na utakmici postigao Matija Frigan. Rijeku je tada vodio Sergej Jakirović, Šibenik Damir Čanadi, a iako je od tog ogleda prošlo svega godinu i pol dana, kadrovi jedne i druge momčadi u međuvremenu su se prilično izmijenili…

Treneri Đalović i Carević za ovaj ogled odlučili su se za sljedeće sastave:

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić - Smolčić, Galešić, Radeljić, Devetak - Petrovič - Pašalić, Fruk, Janković, Rukavina - Andrić

Šibenik (3-4-1-2): Đaković - Perić, Morrison, Punčec - Kolega, Bakić, Kavelj, Žuta - Vasilj - Torres, Božić

Glavni sudac utakmice je Mario Zebec (Cestica), pomoćni suci su Hrvoje Radić (Split) i Dominik Benković (Zaprešić), dok je četvrti sudac Renato Lacić (Split). U VAR sobi bit će Fran Jović (Zagreb), a njemu će asistirati Jerko Crnčić (Vrbovec).




Tagovi

HNK RijekaRijekaNK ŠibenikHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti