Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Samo čvrsta (st)ruka može dignuti Hajduka

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.05.24. | 08:01

Na Poljudu iščekivanje sportskog direktora, trenera i člana Uprave za sport

Ostalo je Hajduku još posljednje kolo protiv Lokomotive, koje će biti oproštaj za trenera Juru Ivankovića koji je ionako bio privremeni nakon što je naslijedio bivšeg šefa Mislava Karoglana, a pamtit ćemo ga kao jednog od najotvorenijih pred mikrofonima i novinarskim pitanjima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nogometni putovi su čudni, pa nije isključeno da se Ivanković jednog dana i vrati na klupu Hajduka, no sada će biti raspoređen na neku drugu dužnost jer još ima godinu dana ugovora. Sam je svjestan toga, nebrojeno puta je ponovio, a o stanju (u) momčadi puno više nego neki njegovi prethodnici.

Odlazi i sportski direktor Mindaugas Nikoličius koji je iako u ostavci, ostao do kraja sezone kako bi klub funkcionirao te komunicirao s predsjednikom Ivanom Bilićem koji mora donijeti prave odluke po pitanju struke.

Otkako je u eter izbilo ime Nikole Kalinića kao potencijalnog budućeg sportskog direktora, odmah su se počela povezivati imena koja su napadača Bijelih vodila u karijeri, a jedno od njih je i Paulo Sousa. Velika igračka karijera, a osvajao je trofeje i kao trener u Švicarskoj, Izraelu, Mađarskoj, a Kalinića je vodio u Fiorentini.

Na stranu hoće li to biti Sousa ili neki drugi stranac, morao bi biti čovjek sa znanjem i autoritetom koji bio uveo hijerarhiju u svlačionici Hajduka. Jer pred Bijelima je veliki izazov, nakon sezone u kojoj su imali sve u svojim rukama, pa je uslijedio pad, serija poraza nakon koje je smijenjen Lukša Jakobušić, a potom otišao i Karoglan.

Puno je igrača koji su pod ugovorom, ali nemaju klasu da bi se mogli boriti za prvaka, pa je potrebna ozbiljna selekcija koju bi trebali napraviti trener i sportski direktor, ali i osvježiti momčad te se uzdati da ostanu najbolji igrači poput Ivana Perišića i Marka Livaje, posljednje linije koja je dugo vremena bila najbolji dio momčadi, a srećom joj se vraća Dario Melnjak umjesto Ismaela Dialla. Naravno, trebat će im istaknuti vrline, a sakriti mane, ukomponirati jaku jezgru u još bolju momčad.

Čeka se posljednje kolo za odlaske i imenovanja, iako je bilo govora da bi to mogli biti i ranije, no neslužbeno se doznaje da je ponedjeljak dan za velike odluke i objave.

Jer, ako je Dinamo osvojio tri trofeja, za iduću sezonu, Bijeli bi morali biti jači, a predsjednik je obećao lov na iste ciljeve - duplu krunu i skupinu Konferencijske lige.

Sve ono čemu se Hajduk nadao, napravio je Dinamo koji se u drugom dijelu stabilizirao, te nakon nokauta od Lokomotive dobio sve važne utakmice sa Sergejem Jakirovićem.

Hajduk je počeo s Ivanom Lekom i nakon pobjede u Maksimiru činilo se da je to ta sezona, pa je i on smijenjen, da bi Karoglan postao jesenski prvak. Nikada jedan čovjek nije kriv u kolektivnom sportu, ali odgovara za grupu, pa tako i prvi odlazi. Sada će valjda dolaskom nove struke, otići oni kojima nije mjesto u Hajduku, odradit će se pripreme, počet će europske utakmice, no put nije nimalo lak, jer treba do skupine proći tri suparnika.



Tagovi

HajdukNikola KalinićMindaugas NikoličiusPaulo SousaIvan LekoMislav KaroglanJure IvankovićLukša JakobušićIvan BilićHrvatska nogometna ligaKonferencijska liga

Ostale Vijesti