Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Izvjesno je koliko će još Perišić ostati u Hajduku

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.05.24. | 08:01

Povratnika nakon ozljede čeka još jedno kolo pa potom Euro, a onda će sve ovisiti o ozbiljnosti projekta splitskog kluba za novu sezonu

Ivan Perišić svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduje nakon oporavka od ozljede. Hajduk mu je u posljednjoj utakmici u kojoj je odigrao rekordnih ovosezonskih 70 minuta pružio čast i postavio ga za kapetana na oproštaju od splitske publike.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istina, nije on još na sto posto, ali vrijeme radi u njegovu korist te će ga izbornik Zlatko Dalić testirati u dvjema prijateljskim utakmicama prije Eura na kojemu bi trebao imati bitnu ulogu. Ostalo je još jedno kolo u Kranjčevićevoj, pa ako smo tematizirali hoće li zbog rizika zbog lošeg terena igrati u Koprivnici, a igrao je, nema sumnje da će i s Lokomotivom biti ponovno u momčadi od početka.

Njegov zacrtani plan povratka ide zadanim ritmom, u fokusu mu je Euro kad već nije bio u prilici pomoći Hajduku u osvajanju trofeja, jer su Bijeli propustili sve izglede dok je on tek pomalo ulazio. Osim toga, postigao je i golčinu u Puli, a prvi pogodak na Poljudu nije dočekao.

Stoga, kako doznajemo, izvjesno je da će ostati u bijelom dresu najmanje kroz kvalifikacije za Europsku ligu, što znači da još nije završio posao u Hajduku. Koliko se da čuti, zasad još nema ozbiljnih ponuda, premda je bilo napisa u engleskim medijima da je mogao ostati u Tottenhamu te im biti od koristi u završnici prvenstva, ali to je njihov problem što su se olako riješili takvog igrača, a bivši predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić bio je dovoljno uporan u njegovu dovođenju na Poljud.

Kako je bio ozlijeđen, projekcija njegova doprinosa odnosila se na iduću sezonu, kada je Hajduk na tri fronta trebao napraviti najveći napad, no kako je najavio novi predsjednik Ivan Bilić, ciljevi su ostali isti.

Perišić treba Hajduku, jer ako na Euru prođe sve u redu, za početak nove sezone, morao bi biti onaj stari, a ovisno o prezentacijama u Njemačkoj, dolazit će i ponude. Ovako stoji da mu sa završetkom sezone završava i ugovor i postaje slobodan igrač, no kako nije ispunio sve ciljeve s Hajdukom, mogao bi ostati još.

Ovisit će to puno kakve će ponude imati, ali i o tome kakvu će momčad Hajduk složiti, tko će sve od postojećeg kadra biti tu, uključujući i Marka Livaju te koga će Bijeli još dovesti.

Dobra je to vijest za navijače Hajduka ako Perišić ostane i iduću sezonu, stavi potpis na ugovor te bude po Jakobušićevim najavama da može u drugi klub u naredna dva prijelazna roka ukoliko splitski klub dobije čak i neku odštetu.

Plus u cijeloj priči moglo bi biti imenovanje Nikole Kalinića, Perišićeva prijatelja, za sportskog direktora, jer bi on trebao biti važna karika u slaganju momčadi, postavljanju jakog trenera te nagovaranju na ostanak za čak i dulje, pa ako se ne uđe u Konferencijsku ligu, uvijek ima vremena za pronalazak nove sredine uz stihove 'Idem tamo gdje je sve po mom'.

Igrač njegove klase u punoj spremi, može još uvijek uzimati ozbiljan novac koji Hajduk ne može platiti, no želja igrača da se pokaže u klubu u kojemu je ponikao i vratio se pred kraj karijere, može u konačnici biti presudna. Nije mala stvar što je na Poljudu doživio povratkom u matično jato i koliku ljubav te poštovanje su mu navijači pokazali.



Tagovi

Ivan PerišićHajdukNikola KalinićMarko LivajaHrvatska nogometna ligaKonferencijska ligaZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Ljetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti