Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Kalinić već ima trenersko rješenje za Hajduk, samo se čeka njegovo imenovanje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 08:01

Dosadašnji sportski direktor Nikoličius je blizu odlaska, njegova misija se približila kraju

Hajduk je odigrao posljednju ovosezonsku utakmicu na Poljudu, uspio preokrenuti vodstvo Gorice za konačnih 2-1.

Tijekom i nakon utakmice publika je rekla što misli o pojedincima i sezoni koja je završila neuspješno jer je Hajduk treći, bez trofeja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stoga su promjene nužne za novi pokušaj. Trener Jure Ivanković odradio je zadnju u Poljudu, čeka ga još Lokomotiva u Zagrebu za kraj.

A prije toga bi se već situacija mogla razbistriti, jer kao kandidat za nasljednika sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa je Nikola Kalinić, a primopredaja bi se mogla dogoditi i prije kraja sezone.

Pljesak za Kalinića pri ulasku govori da ima podršku navijačkog puka, sad je samo pitanje rastanka s Nikoličiusem i imenovanja njegova nasljednika.

Kalinić je navodno već počeo raditi te ima spremne neke kandidate za trenera, a što se trenutnog igračkog kadra tiče, ima dobar uvid u stanje. Je li stranac, domaći, tko je uopće novi trener koji je će Bijele povesti u novu sezonu?

Osim toga bi Kalinić, kao dobar prijatelj Ivana Perišića, mogao bi ga privoliti na ostanak što se računa kao jedan od važnijih zadataka u sportskoj politici. Isto tako, nije isključen ni ostanak Josipa Brekala koji je uz mladoga Luku Juraka bio najbolji na terenu protiv Gorice i sad iščekuje popis Zlatka Dalića.

Može li Kalinić s terena uskočiti u direktorski ured odmah, pohvatati konce na novom poslu dok se čeka i član Uprave zadužen za sport, osoba koju je teže pronaći.

Uglavnom, Hajduk je pred novim početkom, još jedno kolo i onda će krenuti slaganje kadrovske križaljke za iduću sezonu, pripremati se prije svega na pokušaj ulaska u skupinu Konferencijske lige, ali i napad na dvostruku krunu što je predsjednik Bilić na imenovanju najavio kao cilj.

Bivši predsjednik Lukša Jakobušić je sve karte bacio na titulu prvaka, nije uspio, pa ga je Nadzorni odbor smijenio, a nakon njega je i Nikoličius ponudio ostavku, pa potom odlučio ostati do kraja sezone.

Vidjet će se uskoro i koga smo posljednji put gledali na Poljudu, jer neminovnost je da će biti odlazaka.

Dobra stvar je da je igrao mladi Jurak kada nije bilo rezultatskog pritiska, ušao je Noa Skoko, očekuju se još nekih potpisi s juniorima uskoro, no navijače zanimaju seniorske vedete. Vratio se Dario Melnjak nakon gotovo sedam mjeseci, to je još jedan plus, omiljeni igrač Bijelih koji je svojim golovima donio dva Kupa, bit će spreman u potpunosti za novu sezonu.

A što se tiče izlaznih transfera, već smo pisali, Rokas Pukštas i Emir Sahiti su oni koji mogu donijeti značajniji novac za poslovanje.



Tagovi

HajdukNikola KalinićMindaugas NikoličiusIvan PerišićJosip BrekaloLuka JurakNoa SkokoJure IvankovićIvan BilićHNK GoricaHrvatska nogometna ligaDario Melnjak

Ostale Vijesti